Demokratik Sol Parti (DSP) Afyonkarahisar milletvekili adayı Şerafettin Erdinç Özdil, Sultandağı ilçesinde babası ve partililerle birlikte seçim çalışması yaptığı sırada, CHP’li oldukları öne sürülen 2 kişinin sandalyeli ve yumruklu saldırısına uğrayarak hastanelik oldu.
Edinilen bilgilere göre olay, Sultandağı Cumhuriyet Meydanı’nda yaşandı. İddialara göre, partililer ve babasıyla birlikte ilçede seçim çalışması yürüten DSP Afyonkarahisar 1. sıra milletvekili adayı Şerafettin Erdinç Özdil, seçim otobüsüyle bir kahvehanenin önüne gelerek broşür dağıtmaya başladı. Bu sırada kahvehanede oturan ve CHP’li oldukları iddia edilen Nurettin S. ve Mehmet S. ile partililer arasında tartışma çıktı. Akraba oldukları bildirilen ikili, “Oylarımızı bölüyor, AK Part’iye hizmet ediyorsunuz” diyerek, Özdil ve partililerin üzerine yürüdü. Nurettin S. ve Mehmet S.’nin, ellerine geçirdikleri sandalyeyle Şerafettin Erdinç Özdil ve babası Ahmet Özdil’e saldırarak darp ettikleri öne sürüldü.
Saldırının ardından baba oğlun kıyafetleri yırtılırken, Şerafettin Erdinç Özdil’in kafasından yaralandığı ve parti seçim aracıyla Sultandağı İlçe Devlet Hastanesi’ne götürüldükleri belirtildi. Nurettin S. ve Mehmet S. ise olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. DSP milletvekili adayı Özdil’in hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.