Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde AK Parti seçim bürosuna bir grup tarafından bıçaklı saldırı düzenlenerek, bürodaki bayrak ve afişler ateşe verildi.
Edinilen bilgiye göre olay, dün gece geç saatlerde AK Parti’nin Cumhuriyet Meydanı’ndaki seçim bürosunda meydana geldi. Büroya gelen 3 kişi, partililerle tartışmaya başladılar. Ardından iddialara göre grup üyelerinden birisi yanında getirdiği ekmek bıçağı ile büro içerisinde açılı olan bayrak ve posterlere saldırarak duvardan söktü. Diğer 2 kişi ise AK Parti bayraklarını ateşe vererek görevli E.S.’yi darp edip büronun anahtarını alıp bürodan ayrıldı.
AK PARTİ KONVOYUNA SALDIRI
Olayın ertesi günü geçmiş olsun ziyaretinden bulunmak için ilçeye gelen AK Parti İl Gençlik ve Kadınlar Kolları konvoyuna da saldırı düzenlenirken, araç konvoyunun önünü kesen yaklaşık 10 kişilik bir grup araçları yumruk ve tekmelerle saldırarak bir aracın camını kırdılar. Bu olay ise AK Partinin seçim aracında bulunanlar tarafından cep telefonları kaydedildi.
“ONLARIN AMACININ KAOS OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ”
Olayların ardından seçim bürosuna beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ile birlikte geçmiş olsun ziyaretinde bulunan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven yaşanan olayları kınayarak şunları söyledi:
“Dün akşam Emirdağ ilçesinde maalesef arkasında kimlerin olduğunu ve kimlerin desteklediğini bildiğimiz bir grup tarafından, seçim büromuzdaki arkadaşımızın anahtarı zorla elinden alınıp, darp edilerek seçim büromuza girilmiş bayraklarımız yakılmıştır. Akabinde nasıl olduğunu bilmediğimiz bir şekilde belediyenin itfaiye aracı gelip bayraklarımızı indirmiştir. Biraz önce söylediğimi gibi bunların arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. Bununla ilgili şikayetlerimizi ilgili mercilere yaptık ve 5 kişi ile birlikte bu işleri organize ettiği bildirilen bir kişi gözaltına alınmıştır. Burada bizim moralimizi bozan kısım bayrak yakılma kısmıdır. Zira bayrağın niye yakıldığını herkes çok iyi bilmektedir. Onların amacının kaos olduğunu çok iyi biliyoruz. Onların oyununa gelmeyeceğiz inşallah. Biz bütün teşkilat üyelerimiz ile birlikte onların oyuna gelmeden çalışacağız. Biraz öncede gelirken araçlarımızın önünü kesip yumrukları ile darp etmişler. Yine gerekli şikayetlerimiz yaptık.”
SEÇİM BÜROSUNA YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA POLİS ENGELİ
Başkan Yurdunuseven’in konuşmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda sloganlar atarak toplanan kalabalık bir grup ise AK Parti seçim bürosu önüne yürümek isteyince polis engeli ile karşı karşıya geldiler. Daha sonra grup üyeleri Cumhuriyet Meydanında toplanarak attıkları sloganların ardından dağıldılar.
Polis yaşanan olayın ardından seçim bürosu çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Ayrıca polis tarafından saldırıya uğrayan araçta da incelemeler yapıldı.