Hakkari’de ailesinin kendisini sevmediğini ileri süren 15 yaşındaki bir genç kız, kayalıklara çıkarak intihar girişiminde bulundu.
Edinilen bilgilere göre, Hakkari’nin Gazi Mahallesi’nde 150 metre yüksekliğindeki Sancak Tepe’ye çıkan Z.Ç. (15) isimli genç kız, ailesinin kendisini sevmediğini ileri sürerek intihar girişiminde bulundu.
Mahalleli ve yakınlarının ikna çabaları başarısız olunca Z.Ç’nin kurtarılması için bölgeye 112, polis itfaiye ve AFAD ekipleri çağrıldı. Bölgedeki ekipler ile vatandaşların ikna çabaları başarısız olunca Z.Ç’nin babası ve kardeşi de olay yerine getirildi. Kayalıklara çıkan Z.Ç kendisini kurtarmaya çalışan görevlilere taş atarak engellemeye çalıştı. Z.Ç, “Ailem beni sevmiyor. Sakın beni aileme vermeyin eğer aileme verirseniz buraya çıkmak kolay. Kardeşime onu çok sevdiğimi söyleyin’” sözleri çevrede toplanan kalabalığı duygulandırdı.
Bölgeye çağrılan 4 psikolog ve yakınlarının yaklaşık 3 saat süren ikna çabalarının ardından Z.Ç çıktığı tepeden indirildi. HDP ve DBP Hakkari il yöneticileri ile Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri de olay yerine gelirken, Z.Ç. ambulansla Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı.