Muğla’nın Fethiye ilçesine tatile gelen Alman şoför uygun olmayan hava şartlarında Babadağ’dan uçuşa geçtikten kısa bir süre sonra girdiği termikte 15 metre yüksekliğindeki Sedir ağacına çarpıp ağaçta asılı kaldı. Alman paraşütçüyü asılı kaldığı sarp kayalıklardaki sedir ağacından UMKE ve paraşüt pilotları indirip askeri helikopterden yardım istendi. Alman paraşütçü filmleri aratmayan bir operasyonla bulunduğu yerden Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait askeri helikopter ile kurtarılıp Fethiye Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Fethiye’ye ailesiyle birlikte tatile gelen ve Almanya’da şoförlük yapan 59 yaşındaki Günter Kupka, iki oğlu ile birlikte dünyaca ünlü paraşüt parkuru Babadağ’a single (tekli) uçuş yapmak için çıktı. Babadağ’dan daha önceki yıllarda da 30’a yakın uçuş yapan 27 yıllık paraşütçü Alman Günter Kupka, bin 800 metrelik pistte iki oğlu ile birlikte ayrı ayrı uçuşa kalktı. Alman paraşütçü kısa bir süre sonra havanın kötü olmasından dolayı termike girince yaklaşık 200 metre yükseklikten irtifa kaybedip dönerek Babadağ’ın bin 500 metrelik bölümünde 15 metre yüksekliğindeki sedir ağacına çarparak düştü. Paraşütün düştüğünü gören paraşütçüler hemen UMKE ekibinden yardım istedi. Ekipler Alman paraşütçüye ulaşmasının ardından yaklaşık bir saatte ağaçtan güçlükle indirdi. 50 metre yüksekliğe sedye ile taşıyıp Dalaman Hava Meydan Komutanlığından yardım istediler. Dalaman Hava Meydan Komutanlığından havalanan askeri helikopter filmleri aratmayan bir şekilde Alman paraşütçüyü helikoptere alıp Fethiye Devlet Hastanesine indirdi. Alman paraşütçünün başında travma ve vücudunda kırıklar olabileceği bildirildi.
UMKE üyesi Alparslan Genç, "1800 metre pistinden uçuşa geçen pilot 1700 metre pistinden 200-300 metre aşağıda bir ağaca çarparak ağaçta asılı kaldığı bildirilince UMKE ekibi olarak hemen harekete geçtik. Alman turisti bulunduğu yerden indirdik. İlk müdahaleyi yaptık. Kafa travması ve sağ bacağında kırık şüphesi ile sedyeye alıp boş bir alana çıkardık. Helikopter yardımı istedik. Dalaman Hava Meydan Komutanlığından havalanan helikopterle turisti kurtardık. Gündüz de tandem kaza yapan iki kişiyi UMKE ekibi olarak hastaneye getirmiştik. Onlar da kalkış sırasında kaza yaptılar” dedi.
UMKE sorumlusu Ergün Kocagöz ise, paraşüt kazası olduğu bildirilince ekip olarak hareket ettiklerini paraşütçülerin de yardımıyla sarp kayalıktaki ağaçta asılı kalan Alman turisti ve paraşütünü yaklaşık bir saatte kurtardıklarını, askeri helikopterden yardım istediklerini söyledi.
"BABADAĞ’DAN 30 KEZ UÇTUM"
Almanya’da şoför olarak çalıştığını, tam 27 yıldır paraşütle uçuş yaptığını söyleyen Günter Kupka, "3 yıldan bu yana Fethiye’ye Babadağ’a uçmaya geliyorum. Babadağ’dan yaklaşık 30 kez uçmuşumdur. Ölüdeniz ve Babadağ çok harika. Bu gün de iki oğlumla birlikte uçmak için Babadağ’a çıktık. Birlikte ayrı ayrı yani single olarak kalkış yaptık. Uçuşa geçtikten kısa bir süre sonra kendimi termikte buldum. Ağaca çarptım ve asılı kaldım. Yardıma gelen herkese teşekkür ederim. Kurtarma operasyonları için harika bir ilerleme kaydetmişsiniz” dedi.
Uçuş anı amatör kameraya yansıyan Alman paraşütçü iyileşir iyileşemez yine uçacağını söyledi.