Amasya’da aşırı yağışlardan dolayı dağdan kopan dev kaya parçaları iki evin çatısını parçalayıp içeri düştü. Kayanın ayağını kırdığı ev sahibi hastanelik oldu.
Edinilen bilgiye göre, Amasya merkez Dere Mahallesi Zincirli Sokak mevkisinde aşırı yağışlardan dolayı iki eve mahallenin üstündeki dağdan kaya parçası düştü. O sırada yemek yiyen Hayrettin Kahyaoğlu (50) düşen kayanın altında kaldı. Ayağı kırılan inşaat işçisi Kahyaoğlu yakınları tarafından kurtarılırken ambulansla kaldırıldığı Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Samsun’daki bir hastaneye sevk edildi.
Düşen kaya parçasının evinin bir odasını harabeye çevirdiğini anlatan Amasya Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Murat Abacı(50), “Taş arabadan büyük. İllaki burasının kalkması için bir vatandaşın ölmesi mi gerekiyor. 40 senedir buralar kalkacak. Her zaman taş düşüyor” dedi.
Eşiyle annesinin tedavisi için hastaneye gittiğini ve taşın düştüğü esnada kızının evde bulunduğunu anlatan Abacı, “22 gün önce oğlum vefat etti. Kızım da ölseydi ben ne yapacaktım?” diye konuştu.
Buzdolabının, dondurucunun ve yiyeceklerinin hasar gördüğünü belirten anne Ayşe Abacı, yetkililerden yardım istedi.
Daha önce kendi evine de taş düştüğünü ve belinden yaralandığını hatırlatan mahalle sakinlerinden Meryem Mutlu ile komşusu Ergül Mert de mahalle sakinleri için devletin yapmayı planladığı afet evleri projesinin hızlandırılmasını istedi.
Amasya Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri ile AFAD görevlileri de mahalleye gelip inceleme yaptılar.