Başkent’te kontrolden çıkan özel halk otobüsü, demir bariyerleri yıkıp köprüden uçtu. Kazada, 2’si ağır 13 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza, saat 21.30 sıralarında Celal Bayar Bulvarı’nda meydana geldi. Bulvar üzerinde seyir halinde bulunan özel halk otobüsü, sürücüsünün bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Köprü üzerindeki demir bariyerleri yıkan otobüs, Celal Bayar Tüneli’ne uçtu. Kaza anında otobüste bulunan bazı yolcular, kendi çabaları ve çevredeki vatandaşların yardımıyla otobüsten çıkarken, bazı yolcular otobüste sıkıştı. Otobüsün düştüğü yerde adeta bir can pazarı yaşandı. Halk otobüsünün köprüden düştüğü sırada, tünelden geçen araç sayısının az olması, olası daha büyük bir facianın önüne geçti. Kazada, 2’si ağır 13 kişi yaralandı.
Kazayı gören diğer sürücüler, polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı olay yerine sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralılara anında müdahale etti. Yaralılar, önce sedyeyle ambulanslara, ardından da çevredeki çeşitli hastanelere götürüldü. İtfaiye ekipleri, otobüste sıkışan yolcuları kurtarmak için hummalı bir çalışma başlattı. İtfaiye erlerinin çalışmaları sonucu otobüsten çıkarılan yolcular da sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Polis ekipleri, başka kazaların önüne geçmek ve itfaiye ile sağlık ekiplerinin müdahalelerini kolaylaştırmak için tünelin giriş ve çıkışlarını iki yönlü olarak trafiğe kapattı. Otobüsün etrafına emniyet şeridi çekilirken, köprü üzerinde kazayı izleyen ve fotoğraf çeken vatandaşlar uyarıldı.
Polis ekipleri, kazayla ilgili inceleme başlattı.