İspanya’nın Marbella şehrinde boğularak ölen bilgisayar öğretmeni Ümit Nalbant ile öğrencilerden Şakir Çelik ve Serdar Fidan için okullarında tören düzenlendi.
Gelibolu Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi’ndeki tören saygı duruşu ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Atik Ekin,, “Kıymetli öğretmenimizi ve çocuklarımızı, AB’nin engellilere dönük projesi için gittikleri İspanya’nın Marbella şehrinde elim bir kazada kaybetmenin acısı içerisindeyiz. Hayatlarını kaybeden öğretmenimiz ve çocuklarımız bilsinler ki, sevenleri asla kendilerini unutmayacaktır. Marbella şehri üç günlük yas ilan ederek, acımızı paylaşmıştır. Bu arada o olayda sağ olarak kurtulan öğrencimiz Hurşit Özbay ile ilgili İspanya’dan iyi haberler var. Görüntüsünü çekip atmışlar. Görüntülerde çok sağlıklı, konuşulanlara cevap veriyor. Bu bizi biraz olsun mutlu etti. Aynı grupla giden diğer öğrencilerimiz de bu gece okullarına dönecekler. Aileleri de kendilerini karşılayacak. İsteyen moral izni alarak ailesinin yanına gidecek” dedi.
Müftülük din görevlileri tarafından Kur’an-ı kerim okundu ve dua edildi. Dua esnasında öğrenciler, ölen öğretmen Ümit Nalbant ve öğrenciler Şakir Çelik ile Serkan Fidan için göz yaşı döktü. Göz yaşlarına boğulan Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerini Kaymakam Oktay Çağatay ve Belediye başkanı Mustafa Özacar sarılarak teselli etti.
Çağatay, yas dolayısıyla 23 Nisanın tek okulda resmi tören olarak yapılacağını, diğer şenlik ve kutlamalarının iptal edildiğini söyledi.