Adana’da eşiyle boşanma davası olan bir kadın, kayınvalidesi, eltisi ve eşinin arkadaşı tarafından mal paylaşımı nedeniyle darp edildi. Olay sırasında annesinin yanında bulunan 4 yaşındaki kızının "Anne" diyerek ağlaması yürekleri dağladı.
Edinilen bilgiye göre, 6 yıl önce evlenen Emine ve Sadık Çoban’ın Dila (4) ismini verdikleri bir çocukları oldu. Ancak geçinemeyen çift 7 ay önce boşanma kararı verdi. 4. Aile Mahkemesi’nde çiftin boşanması için dava açıldı. Bugün de duruşma olduğu için Emine Çoban 4 yaşındaki kızı Dila Çoban ile birlikte adliyeye geldi. Kocası Sadık Çoban Suudi Arabistan’da çalıştığı için duruşmaya gelemeyince onun yerine annesi, kardeşinin eşi ve soyadı öğrenilemeyen Çakır adlı arkadaşı geldi. Duruşmada Emine Çoban, kendisine ve çocuğuna nafaka isteyip oturduğu evin de kendisine verilmesini istedi. Aile ise buna karşı çıktı. Hakim duruşmayı erteledi.
Taraflar duruşma salonundan çıkıp adliyeden ayrılmak isterken aralarında nafaka ve mal paylaşımı yüzünden tartışma çıktı. Emine Çoban’ın kayınvalidesi "Bizden ve oğlumdan 5 kuruş alamayacaksın, sana oğlumun parasını yedirtmeyeceğim" dedi. Emine Çoban ise nafakanın ve evin kendi hakkını olduğunu söyledi. İddiaya göre, adliyenin giriş kapısının önünde Çoban’a kayınvalidesi, eltisi ve eşinin arkadaşı saldırdı.
Kadın yanındaki 4 yaşındaki çocuğuyla birlikte kendini savunmaya çalıştı ancak yüzüne aldığı yumruk darbeleriyle adliyenin girişine düştü. Eltisi ve kayınvalidesi Emine Çoban düşmesine rağmen saçından çekip vurmaya devam etti. Bu arada polislerin olay yerine gelmesiyle 2’si kadın 3 kişi olay yerinden kaçtı. Emine Çoban ise yerde yığılıp kaldı. 4 yaşındaki kızı ise annesinin başında gözyaşlarına boğuldu. Bir süre sonra olay yerine sağlık ekipleri geldi. Minik Dila sağlık ekiplerinin annesine müdahale etmek için kendisini annesinin yanından uzaklaştırınca "Anne" diyerek ağlamaya başladı. Minik Dila’nın ağlaması yürekleri dağladı. Aldığı darbeler sonucunda yüzü şiştiği görülen Emin Çoban acı içinde, "Eşim, eşimin annesi sırf nafakasız boşanayım diye bana baskı yapıyorlar. Benim çocuğum var. Ben bir anneyim" diye ağladı.
Sağlık ekipleri yaralanan kadını hastaneye kaldırdı. Polis ise kadını darp eden şahısları yakalamak için çalışma başlattı.