Samsun’da otomobillerine aldıkları 14 yaşındaki çocuğun cep telefonu gasp edip alı koydukları iddia edilen 1’i bayan 3 kişinin yargılanmasına başlandı.
Olay, Atakum ilçesinde 2014 yılı Temmuz ayında meydana geldi. 14 yaşındaki Ö.B., bir otomobil ile önüne çıkan kişilerin araca binmesini istediklerini, korktuğu için bindiği otomobilde 17’si bayan 3 kişinin kendisini alı koyduğunu ve cep telefonunu gasp ettiklerini iddia ederek polise şikayette bulundu. Olayla ilgili E.K.(34), F.B.(23) ve B.D.(19) adlı bayan gözaltına alındı. 3 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar. E.K., F.B. ve B.D. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz bulunan E.K. ile bir başka suçlardan tutuklu bulunan E.K. ve B.D. duruşmada hazır bulundular. E.K., " Otostop çekenleri aracımıza alıyorduk. Olay gün çok sayıda kişi aracımıza bindi. Bunların içinde Ö.B.’de vardı. B.Ö. sarhoş gibiydi. Telefonu araçta bırakmış. Kesinlikte zorla araca bindirmedik ve telefonunu gasp etmedik" dedi.
F.B., "Araç kiraladım. Arkadaşım E.K. ve B.D. ile bira içtik. Geziyorduk. Kendisi aracıma bindi. Daha sonra araçtan indi. Cep telefonunu araçta bırakmış. Beratımı talep ediyorum" diye konuştu.
B.D. adlı bayan ise "Arkadaşlarla içki içtik. Mağdur yol üzerinde otostop çekiyordu. Aracımıza aldık. Ancak, zorla araca bindirip tehdit etmedik. Cep telefonunu da gasp etmedik" şeklinde konuştu.
F.B.’nin eşi S.B. adlı genç kadın ise duruşmada tanık olarak ifade verdi ve kocasının cep telefonunu gasp etmediğini, hastaneye giderken polisin yollarını kesip eşini gözaltına aldığını ileri sürdü. Mağdur Ö.B., duruşmaya katılmadı. Duruşma mağdurun ifadesinin alınması için ileri bir tarihe ertelendi.