Manisa’da, telefon dolandırıcıların tuzağına düşen yaşlı bir adam, kendisinden istenen 20 bin TL’yi PTT’ye yatırmak üzereyken polise gelen ‘Kendimi PTT önünde yakacağım’ ihbarı üzerine dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
Telefonla kendilerini savcı, polis olarak tanıtan ve ‘Hesabınız terör örgütünün eline geçti. Hesabımıza para yatırın bu sıkıntıdan kurtulun’ diyerek vatandaşları dolandıran şebekenin son kurbanı Manisa’dan emekli bir vatandaş oldu. Yaşlı adam parasını yatırmak üzereyken polisin dikkati yaşlı adamın dolandırılmasını önledi.
Dolandırıcılık olayı Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde meydana geldi. Manisa’da yaşlı bir adam, kendisini savcı olarak tanıtan bir şahsın ‘Hesabınız terör örgütünün eline geçti. Hesabımıza 20 bin TL yatırın bu sıkıntıdan kurtulun’ diyerek telefon açması üzerine elindeki altınları bozdurarak sahte savcıdan ikinci telefonu Şehzadeler İlçesindeki Merkez PTT Şubesi önünde beklemeye başladı. Bu sırada polise ‘Kendimi Merkez PTT binası önünde yakacağım’ şeklinde bir ihbar gelmesi üzerine PTT önüne sivil ekip sevk edildi. Kendisini yakacağını söyleyen şahsı aramaya başlayan ekipler, yaşlı adamın hareketlerinden şüphelenerek ihbarda bulunanın kendisi olup olmadığını sordu. Yaşlı adam da kendisinin savcılıktan arandığını ve 20 bin TL yatırmak için savcıdan telefon gelmesini beklediğini söyledi. Polisler yaşlı adamın telefon dolandırıcılarının tuzağına düştüğünü fark ederek yaşlı adamın arandığı telefon numarasını inceleme altına aldı. Yaşlı adam ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.