Muş’un Varto ilçesinde 25 Ocak 2015 günü bir av bayiinde meydana gelen ve 21 adet av tüfeğinin çalındığı olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklandı.
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Varto İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 25 Ocak 2015 günü Varto’da bir av bayiinden çalınan 21 adet av tüfeği, 2 adet kuru sıkı tabanca ve 500 adet av fişeğinin bulunabilmesi için ortaklaşa operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda olayı gerçekleştirdiği tespit elden şüpheli F.S., İ.U. ve H.B. isimli şahıslar gözaltına alındı. Şahısların ikamet ettikleri adreslerde mahkeme kararıyla yapılan arama neticesinde de bir adet 7,65 çaplı tabanca ve bu tabancaya ait olduğu düşünülen 60 adet fişek ile bir adet av tüfeği ele geçirildi.
Polisteki sorgularının ardından adli makamlara çıkartılan zanlılarda İ.U. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı, F.S. ve H.B.’nin de tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulduğu belirtilen açıklamada, “İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürecektir” denildi.