Aydın’ın Efeler ilçesinde üç iş yerini soymak isteyen şahısların girişimi sonuçsuz kaldı.
Edinilen bilgiye göre, hafta sonu Veysipaşa Mahallesi 1627 Sokak üzerinde bulunan dershanenin havalandırma boşluğundan geçen kimliği belirsiz şüpheliler, Batı Gazi Bulvarı numara 12 adresinde Mehmet Aksekili’ye ait iş yerinin duvarını delerek çatı katına girdi. Yük asansörünü kullanarak satış merkezine inen soyguncuların bir kısmı, iş yerindeki ve yan binada bulunan avukat Ali Rıza Öztürk’ün bürosundaki çelik kasaları kaynak makinesiyle patlatmaya çalıştı. Diğer şüpheliler ise iş yeri ile komşu olan Mehmet Atay’a ait sarraf dükkanı arasındaki yaklaşık 1 metre kalınlığındaki duvarı delmeye başladı. Saatler süren uğraşlar sonucu duvarda yarım metrelik bir delik oluşturan soyguncular, üç ayrı girişimlerinden de başarısız sonuç alınca kayıplara karıştı. Sabah iş yerini açan çalışanlar, soyguncuların dağıttığı dükkanı ve duvardaki deliği görünce durumu polise ihbar etti. Olay yeri inceleme ve polis ekipleri soyguncuların yakalanması için üç iş yerinde de inceleme yaptı.
Sabah geldiklerinde karşılaştıkları manzaranın kendilerini şaşırttığını belirten iş yeri sahibinin oğlu Ahmet Aksekili, “Dershanenin havalandırma boşluğundan geçip bizim duvarı delmişler. Çatı katından yük asansörünü kullanıp iş yerine inmişler. Daha sonra bizim ve yan taraftaki avukatın kasasını kaynak makinesiyle açmaya çalışmışlar ve sarraf komşumuzla aramızda bulunan 1 metre kalınlığındaki duvarı delmişler. Kasaları açmayı başaramamışlar ancak duvarı tamamen delmişler. Sanırım vakitleri yetmedi ki üç iş yerinden de bir şey alamadan kaçıp gitmişler. Kasaları patlatmak için kullandıkları bazı malzemeler burada kalmış” dedi.
Sabah geldiğinde ortalığı karma karışık bir halde bulduğunu ifade eden iş yeri çalışanı Şemsettin Saatçioğlu da “Sanırım Cumartesi gecesi girmişler. Duvarı delip sarrafı soymaya çalışmışlar ama soyamamışlar. Bizim de kasayla oynamışlar ve ortalığı batırmışlar” diye konuştu.
İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan da olay yerine gelerek, soygun girişimi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Taşdan, esnaflara geçmiş olsun dileklerini iletti. Kayıplara karışan soyguncuların yakalanması için soruşturma başlatıldı.