Aydın’da gece yarısı meydana gelen bir yangın polis, itfaiye ve 112 acil servis ekiplerini korkuttu. 5 katlı bir apartmanın çatı katında çıkan yangının kundaklama sonucu çıktığı belirtildi.
Olay gece yarısı Zafer Mahallesi 135 sokak üzerinde bulunan 42 numaralı Ayşe Hanım apartmanın çatı katında meydana geldi. Önce evden gürültü sesi duyan ardından da dumanların yükseldiğini gören çevre sakinleri durumu Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine bildirerek yardım istedi. Bu arda polislere de müracaat eden bir kişi yakını tarafından evinin yakıldığını belirterek yardım istedi. İçeride bir kişinin de olduğunun belirtilmesi üzerine polis, itfaiye ve 112 acil servis ekipleri yangın mahalline sevk edildi. Ateşe verilen dairenin kapısı kilitli olduğu için yangına itfaiye ekipleri merdivenli araçla önce apartmanın çatısına çıkıp sonra hortum çekerek müdahale etti. Bu sırada evde ev sahibi B.D. isimli bayanın bu yıl üniversiteye kayıt yaptıracak olan kardeşi N.D.’nin olduğunun belirtilmesi üzerine itfaiye ekipleri evin kapısını açmak için uğraştı. Ancak dairenin çelik kapısı arkadan kilitli olduğu için bir türlü açılamadı.
İtfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmada evde kimsenin olmadığının belirlenmesi üzerine herkes derin bir nefes aldı. Yangında ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken ev sahibi B.D. isimli bayanın kardeşi N.D. ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Genel durumunun kötü olduğu belirtilen N.D.’nin bunalıma girdiği öğrenildi.
Yangının Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu sınavlarına girecek olan N.D.’nin ablası B.D. ile para meselesi yüzünden tartışması sonucu çıkan kavgadan sonra meydana geldiği belirtildi. İddiaya göre ablasından alacağını alamayan N.D. öfkesine hakim olamayınca önce evdeki eşyalara zarar verdiği daha sonra da kapıyı arkasından kilitleyip evi ateşe verdiği öğrenildi. N.D.’nin ev yanmaya başladıktan pencereden çatı katındaki dairelerin ortak kullandığı balkona geçtiği belirtildi.
Polis tarafından el konulan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.