Samsun’da 11 yıl gayri resmi evlilik yaşayan, 2 çocukları bulunan ve ayrıldığı kadının çantasını gasp ettiği iddiasıyla yargılanan bir kişi beraat etti.
Olay, İlkadım ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde 2014 yılında meydana geldi. 11 yıl gayri resmi evli kalıp 2 çocukları olan 45 yaşındaki Ö.A. hakkında ayrıldığı N.B.’nin çantasını zorla aldığı gerekçesiyle ‘gasp’ suçundan dava açıldı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Ö.A., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Tutuksuz olarak yargılanan E.A., "11 yıl gayrı resmi evli kaldık. Bu evlilikten 2 çocuğumuz var. Çocukları almak için N.B.’nin evinin önüne gittim. Çocuklar bende kaldıkları zaman hastalanıp hastanedeki doktora götürmem gerektiğinde nüfus cüzdanları gerekiyordu. N.B.’den çocukların kimliğini istedim. Vermeyince de çantasını aldım. Daha sonra çantasından kimliklerini alıp çantayı kendisine geri gönderdim. Amacım gasp yapmak değildi" dedi.
N.B. de mahkemede verdiği ifadede şikayetinden vazgeçtiğini belirterek, "11 yıl gayri resmi evlilik yaşadık. 2 çocuğumuz var. Evin önünde omzumdaki çantayı çekmeye başladı. Çantanın sapı koptu. Çantayı alıp gitti. Çantayı daha sonra geri iade etti. Poliste şikayetçi olmuştum ancak şikayetçi değilim. Çantamdan sadece çocukların kimliklerini almış" diye konuştu.
Mahkeme heyeti Ö.A.’nın gasp suçunun oluşmadığından beraatine karar verdi.