Bahçelievler’de sürücüsünün kontrolünden çıkan İETT otobüsü yol kenarında bulunan otobüs durağına daldı. Olayda engelli olan bir kişi hayatını kaybederken toplam 5 kişi de yaralandı. Ekipler olay ile ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Kaza anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, akşam saatlerinde Bahçelievler E-5 yan yol Edirne istikametinde meydana geldi. İddiaya göre Sefer Baldan’nın kontrolünde olan 34 HY 8280 plakalı İETT otobüsü içinde yolcu bulunduğu esnada kaldırıma çıkarak durağa daldı. Otobüs, önünde bulunan minibüse çarparak durdu. Olayı gören civardaki vatandaşlar durumu ambulans ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken sağlık ekipleri ise yaralı vatandaşlar için çalışma başlattı. Olay sonucunda durak bekleyen ve engelli olan Hikmet Kaya(51) olay yerinde hayatını kaybetti.

Messaoude M. (25), Ahmad R.(52), Fatma O., Fehim A. ve Yeter B.(53) ise tedavi edilmek amacıyla hastaneye kaldırıldı. Kaza esnasında direksiyon başında olan araç sürücüsü Sefer Baldan ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kaza anını anlatan vatandaş, “Noktamıza gelirken fena bir can pazarı vardı burada. Kalabalıktı, biz direkt olaya müdahale etmek için ambulanstan indik. Sırt çantamızı aldık, hastayı otobüsün altına gördük zaten. Bir organizasyon kurup direkt müdahale ettik. 30-40 kişi otobüsü kaldırmaya çalıştık. O sırada ben otobüs şoförüyle konuşuyordum zaten, otobüs şoförünün bilinci yerindeydi, herhangi bir yarası yoktu, ‘dikkatim dağıldı’ dedi. Zaten onu da camdan çıkardık. Kadını da otobüsün altından çıkardığımızda eks olmuştu zaten. Diğer hastayı da direkt sedyeyle acile aldık. Hastanenin durumu kritik, yoğun bakımda. Bir tane de hamile bayan hasta götürdük. Doktorlar tarafından muayenesi sürüyor” dedi.

Olay anı ise anbean güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

(DZ-