Balıkesir’in Bandırma ilçesinde polis ekipleri, şüpheli bir otomobilde 2 kilogram kubar esrar ele geçirirken, 3 kişiyi gözaltına aldı.
Edinilen bilgilere göre, Bandırma-Bursa kara yolunun 3. kilometresinde Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, M.A. isimli şahsın kullandığı 10 AHA 21 plakalı otomobilde arama yaptı. Otomobilin gizli bölmelerine zulalanmış 2 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Polis, araçta bulunan M.A., O.K. ve B.G. isimli 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, ifadeleri alındıktan sonra adli makamlara teslim edildi.
Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, son altı ay içinde, uyuşturucuyla ilgili 45 kişinin yakalanıp cezaevine gönderildiğini söyledi. Kılıç, “Uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili çalışmalarımızı hiç gevşetmeden sürdürüyoruz. Okul önlerindeki önlemlerimiz de devam ediyor. Uyuşturucuyla mücadeleyi ciddi biçimde sürdürüyoruz. İlçemizde uyuşturucu sorununu hemen hemen bitirme noktasına geldik. Sahil bandımızda, simit, çekirdek satan veya başka bir seyyar satıcı görünümünde bulunan yaklaşık 20 kişiden oluşacak güvenlik görevlilerimiz olacak. Bu arkadaşlarımız, sahildeki en küçük bir olumsuzluğa meydan vermeyecek. Zaten ben de başta bu bölge olmak üzere ilçemizde sık sık dolaşarak, halkımızın içinde yer alıyorum. İlçemiz, halen ülkemizde, nüfusa göre en az suç işlenen, işlenmesi durumunda suçluların en yüksek oranda yakalandığı kentlerin başında geliyor. Uyuşturucuya geçit vermeyeceğiz. Son 6 ayda ilçemizde hırsızlık olaylarında da yüzde 10 civarında azalma kaydedildi” dedi.