Bağcılar Basın Ekspres yolunda yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü yol ayrımındaki bariyerlere girdi. Kazada sürücünün girdiği bariyer aracın motor kısmından girerek arka camından çıkarken, sürücü ağır şekilde yaralandı
Kaza, saat 00.30 sıralarında Bağcılar Basın Ekspres yolu, TEM Otoyolu Ankara yol ayrımında meydana geldi. İddiaya göre, Acar Arslan (34), yönetimindeki 34 ZJ 6555 plakalı otomobil, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek yol ayrımındaki bariyerlere girdi.
BARİYER OTOMOBİLE OK GİBİ SAPLANDI
Otomobilin motor kısmından giren bariyer, sürücü Acar Arslan’ı da sıkıştırarak otomobilin arka camından çıktı. Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sürücüyü sıkıştığı yerden çıkartmak için çalışma başlattı. Ağır yaralanan sürücü yapılan çalışmanın ardından sıkıştığı yerden çıkartıldı. Sağlık ekiplerine teslim edilen sürücü, Bağcılar Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Öte yandan kaza nedeniyle Basın Ekspres yolu Ankara istikametinde trafik yoğunluğu oluştu.
Kazayı gören Tekin Altınkaya, "Yol buradan sağdan ve soldan gidiyor. Sürücü, sanki burayı yol zannetti direk buraya girdi. Her şey bir anda oldu. Ben yol yardımında çalışıyorum. Yardım ettik ama çıkartamadık. Boynunda yırtıklar vardı" dedi.
Trafik kaza yapan otomobilin kaldırılmasının ardından yeniden normale dönerken polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.