Kastamonu’da gözaltına alınmak istenen şahıs, yanında bulundurduğu silahları başına dayayarak polise direndi.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı Belediye Caddesi üzerinde emniyet güçleri, N.G.G.’nin üzerinde silah gördü. N.G.G.’yi durdurarak silahları almak isteyen emniyet güçleri ile N.G.G. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesine üzerine N.G.G., iki adet tabancayı çıkartarak havaya ateş etmeye başladı. Burada bir işyerine giren N.G.G., teslim olmamak için elindeki tabancalarla polise karşı direndi. Zaman zaman tabancaları başına dayayan N.G.G., uzun uğraşlar sonunda ikna edilebildi.
Olay yerinden polislerin uzaklaşmasını isteyen N.G.G., emniyet güçlerinin uzaklaşması sonrası, çevredeki vatandaşlara aldırış etmeden dışarı çıkarak elindeki tabancalarla havaya ateş etti. Kurşunlarının bitmesi üzerine emniyet güçleri, olaya müdahale etti. Gözaltına alanın N.G.G., ekip otosuna bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.
Etrafa rastgele ateş eden N.G.G.’nin silahından çıkan kurşunlar, bir aracın tavanına ve çevredeki işyerinin camına isabet etti.
MERAKLI VATANDAŞLAR, EMNİYET GÜÇLERİNE ZOR ANLAR YAŞATTI
Bu esnada olayı duyan vatandaşlar, emniyet şeridinin çekili olmasına rağmen şeridi geçip olayı izlemek istedi. Emniyet güçleri, meraklı vatandaşları olası bir duruma karşı olay yerinden uzaklaştırmak için büyük mücadele etti. Emniyet güçlerinin tüm uyarılarına rağmen aldırış etmeyen meraklı vatandaşlar, polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Büyük korkunun yaşandığı olayda, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.