Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ile Karşıyaka arasında Bursa’da oynanan play off voleybol maçında Karşıyaka Voleybol Şube Başkanı Vural Budak’ın ’Burası Balıkesir mi’ diyerek gazetecilere yönelik küfürlü kelimeler kullanmasının ardından Karşıyakalı taraftarlar, Balıkesirli gazetecilere saldırdı. Polisin önlemekte güçlük çektiği olaylar amatör kamera tarafından görüntülendi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka voleybol takımları başarılı sezonundan ardından play off’a kaldı. Bursa Cengiz Göllü Spor Salonu’nda karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesine ilk gerginlik maç içinde yaşandı. Maç sonunda ise protokol sırasının önünde maçı izlemek için Balıkesir’den Bursa’ya giden basın mensupları saldırıya uğradı. Olay öncesi ve olay anı amatör bir kamera tarafından kaydedilirken, Karşıyaka Voleybol Şube Başkanı Vural Budak’ın salon protokol bölümünün hemen önünde ağza alınmayacak küfürler etmesi kavgaya neden oldu. ’Burası Balıkesir mi’ şeklinde başlayıp, gazetecilerin ailelerine yönelik küfür eden Başkan Budak’ın ardından bir taraftar tekme ve yumruk ile gazetecilere saldırdı. Çıkan olaylara polis müdahale etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Voleybol Şube Başkanı Mesut Eray ise protokol bölümünden izlediği maç sonrasında çıkan olaylardan dolayı basın mensuplarını yatıştırmaya çalıştı. Çevik kuvvetin müdahale ettiği olaylarda polis ekiplerinin gazetecileri çembere almaya çalıştığı görülürken, yaşanan olaylar sonucu polis ekipleri sahaya girdi.