Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Güzelyurt Mahallesi’nde inşası devam eden Ağrı Kültür Evi’nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Necmi Kadıoğlu, geçtiğimiz günlerde kendisine Cumhuriyet Meydanı’nda saldırı düzenlendiğini iddia etti.
Esenyurt Belediyesi tarafından Güzelyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan ve henüz inşası devam eden Ağrı Kültür Evi’nin temelleri atıldı. Bugün düzenlenen temel atma töreninde dualar okunarak bir koyun kurban olarak kesildi. İnşaat alanında yapılan temel atma törenine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekilleri adayları Fatma Betül Sayan Kaya, Mehmet Metiner, Ağrı Valisi Musa Işın, birçok STK temsilcisi ve Ağrılı vatandaşlar katıldı.
Tören alanında bir konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda saldırıya uğradığını iddia ederek, “Bazı Ağrılı kardeşlerimiz çekinerek buraya gelmedi. Vardır kendilerini takip eden silahlı çeteler var. Esenyurt’ta yok değil. Geçenlerde Cumhuriyet Meydanı’nda bana saldırdılar. Misafir gittiğimiz yerde ki ben kendi ilçemde aslında her yere giderim. Çağırdıkları yerde bir orda bir saldırı yaptılar. Bu saldıranların arkasındaki insanları biliyoruz. Onlar biraz sabretsinler. Devlet işini yarım bırakmaz. Elbet günü gelir herkes gerekli cevabını alacaktır. Hiç merak etmesinler gezsinler tozsunlar. Biz barış adına kardeşlik adına seçimde bir olay çıkmasın onun adına sabırla gidiyoruz” dedi
Başkan Kadıoğlu, “Hala dün ‘ Türkiye Türklerindir’ diyen gazeteler, bu Yahudi gazeteleri bunları pullayıp ‘ne insancıl bir adam, ne yakışıklı bir adam’, ‘duruşuna bak yürüyüşüne bak’ gibi şurada Kobani olaylarında 50 kişinin ölümüne sebep olmuş bir katili allayıp pullayıp baraj geçseymiş de şöyle olsaymış da. Tamam da sen bu Kürt vatandaşlarımızı, kardeşlerimizin çocuklarını dağa kaldırıyorsun. Bunlar sana müsaade eder mi. Bu millet elleri silah tutanların değil ağaç ve çiçek tutan eller bu barışı sağlayacak” ifadelerini kullandı.
Burada bir konuşma yapan AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Mehmet Metiner isim vermeden Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yüklendi
Milletvekili adayı Metiner, “Bugün bu meydan dolmalıydı. Bugün bu meydan yürekli insanlarla dolmalıydı. Sizi yüreğinizden öpüyorum. Burada bulunanların yüreğinden öpüyorum. Herkes şunu bilsin. Kürtleri korkutmaya asla kimsenin gücü yetmeyecektir, bunu herkese göstereceğiz. Kendi fikrine güvenen bir başkasını tehdit etmez. Silahla tehdit etmek ancak namertlerin işi olabilir. Delikanlı insanların işi değildir. Biz Asımın nesliyiz. Biz ölümü şahadet bilenlerin torunlarıyız. Ölümden korkmayız. Selahattin-i Eyübi’nin torunlarıyız. Onlar isimleri Selahattin de olsa Nişantaşı Cihangir hattındaki beyaz Türklerin makbul Kürdüne dönüşmüş olabilirler. Ama biz Selahattin-i Eyübi’nin, Ahmedi Hani’nin torunları olarak üstümüze düşeni yapacağız. Korkmayın korkmayın Kürt korkmaz. Ölüm ne ki. Onlar bizim korkumuzdan, korkaklığımızdan güç alıyorlar. Ama bilsinler ki onlar bizi korkutmaya asla güç yetiremeyeceklerdir” diye konuştu.
HDP’lilere ‘hodri meydan’ diyen Metiner, ‘’Yüreğin yetiyorsa hodri meydan çık karşımıza. Fikrinle çık siyasetinle çık. Arkandaki silahlı güçlere güvenme. Yüreğin yetiyorsa buradayız. Meydanlarda buradayız. Televizyonlardayız. Kimin yüreği yetiyorsa hodri meydan. Merak etmeyin sandıklardaki sonuç farklı olacak. O korku imparatorluğu yıkılacaktır. Barajı aşmasam şu olur bu olur. Aşmasan aşma. Barajı aşmasan ayrı bir dert aşarsan ayrı bir dert. Sürekli tehdit” dedi.
Metiner, “Pensilvanya’daki ihanet çetesiyle kol kola girmedik girmeyeceğiz. Biz AK Parti olarak yeni Türkiye’de Türklerin de başının dik olduğu bir ülke oluşturmaya çalışıyoruz. Kürt kardeşlerimizle Türk kardeşlerimiz kol kola gireceklerdir. Bir tarağın dişleri gibi eşit olacaklardır” şeklinde konuştu.