Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait TIR’ların durdurulması soruşturması kapsamında haklarında yakalama çıkarıldıktan sonra gözaltına alınan dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ve Savcı Özcan Şişman, Tarsus Adliyesi’ne getirildi.
MİT’e ait TIR’ların durdurulması ile ilgili soruşturma kapsamında Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesince, dönemin Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, dönemin Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca, Adana TMK savcıları Aziz Takçı, Özcan Şişman, Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay hakkında tutuklanma talebiyle dün yakalama kararı çıktı.
Savcı Özcan Şişman, dün akşam saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından evinde gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ise sabah saatlerinde teslim olarak gözaltına alındı. Karaca, Takçı ve Çokay’ın da gözaltında olduğu öğrenildi.
Sağlık kontrolünden geçirilen Süleyman Bağrıyanık ve Savcı Özcan Şişman, Tarsus Adliyesi’ne getirildi. Karaca, Takçı ve Çokay’ın da Adliye’ye getirilmesi bekleniyor.