Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, sekiz aydır kayıp olan inşaat işçisi Bayram Dişkaya’nın cinayet zanlıları adliyeye sevk edildi.
Siverek’te sekiz aydır kayıp olan inşaat işçisi Bayram Dişkaya’nın öldürüldüğü iddiaları üzerine, aralarında Dişkaya’nın eşinin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Siverek Emniyet Müdürlüğünün titizlikle sürdürdüğü teknik takip sonucunda Perihan D., Mustafa Ç., Verşat T., Ahmet D. ve Mustafa B. şüpheli olarak gözaltına alındı.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde çapraz sorguya alınan beş kişiden A.D. suçunu itiraf etti.
"GECE RÜYAMA GİRİYORDU"
A.D., Bayram Dişkaya’nın gece rüyasına girdiğini ve ’Beni Çıkarın Buradan’ demesine vicdanının daha fazla dayanamadığını söyleyerek suçunu itiraf etti.
Öte yandan ekiplerin sürdürdüğü soruşturma kapsamında bir kişi daha gözaltına alındı. Jandarma, Şanlıurfa ve Siverek Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, sanıkların gösterdiği alanda Bayram Dişkaya’nın cesedini arama çalışması başlatıldı.
EŞİ VE AİLESİ DİŞKAYA’NIN BULUNMASINI İSTEMİŞTİ
Öte yandan bir televizyon kanalında yayınlanan Müge Anlı’nın programına katılan Dişkaya’nın eşi ve yakınları, Bayram Dişkaya’nın kaybolma nedeninin bilinmediğini ve kendisinden haber alamadıklarını söylemişti. İbrahim Halil Dişkaya, ağabeyleri Bayram Dişkaya’yı eşinin ve eşinin sevgilisi olduğu iddia edilen Mustafa Ç. ile birlikte öldürdüklerini ileri sürdü. Eşi Perihan Dişkaya ise iddiaları yalanlarken, eşinin kardeşleri tarafından öldürülmüş olabileceğini ileri sürdü.
CİNAYET ZANLISI VE DÖRT KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Siverek Emniyet Müdürlüğünün çalışmaları sonucu kayıp inşaat işçisi Bayram Dişkaya’nın eşi Perihan D., Mustafa Ç., Verşat T., Ahmet D. ve Mustafa B. dün Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra bugün sabah geniş güvenlik önlemleri arasında Siverek Adliyesi’ne sevk edilip savcıya ifade verdi.
Mustafa Ç., işlediği cinayeti itiraf ederek, Bayram Dişkaya’yı boğarak öldürdüğünü cesedi ise Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kuşlugöl köyü sınırları içinde bulunan Fırat Nehrine attığını söyledi.
Cinayet şüphelisi Mustafa Ç., kan donduran cinayeti şöyle anlattı: "Olay günü Bayram Dişkaya’yı arabamla aldım ve müsait bir yere gittikten sonra onu boğarak aracımın bagajına koydum. Cesedi atmak isterken arabam arızalandı ve çekici çağırdım.Çekici ile arabayı otoparka götürdüm. Burada Bayram Dişkaya’yı başka bir aracın bagajına koydum. A.D’ye telefon açarak çağırdım, onunla birlikte cesedi Kuşlugöl köyüne getirdim. A.D ile birlikte cesedi tekneye koyarak açılarak nehre attım. Olayda Perihan D’ın bir suçu yok."
CİNAYET ZANLISI YUHALANDI
Adliyede suçunu itiraf eden Mustafa Ç., zırhlı araç ile olay yerine götürüldü. Mustafa Ç, cesedi attığı yeri göstermek için yoğun güvenlik önlemleri altında adliye binasının zemin katında bulunan bodrumdan çıkarıldı. Çıkarılma anında toplanan vatandaşlar, "Katil","Katile idam cezası" şeklinde sloganlar atıp yuhaladı. Olay yerinde bulunan çevik kuvvet ekipleri kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.
CESEDİN ATILDIĞI YERİ GÖSTERDİ
Bayram Dişkaya’nın atıldığı yere getirilen cinayet zanlısı burada polis ekiplerine attığı yeri gösterdi.Şanlıurfa su altı polis ekipleri gösterilen yerde arama çalışmaları yaptı. Çalışmalar neticesinde Bayram Dişkaya’nın cesedi bulunmazken, cesedin içine konulduğu iddia edilen çuval bulunarak incelenmek üzere kıriminale gönderildi. Su altı polis ekiplerinin çalışmalarının süreceği bildirildi. Cesedin yerini gösteren zanlı Mustafa Ç. buradan Siverek T Tipi Cezaevine götürüldü.
Siverek adliyesine çıkarılan Mustafa Ç ve Perihan D. tutuklanarak Siverek T Tipi Cezaevine gönderildi. Olaya karıştıkları iddia edilen diğer zanlılar serbest bırakıldı.