Sivas’ın Gemerek ilçesinde, Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Mahmut Ciritci’nin evine pompalı tüfekli saldırı düzenlendi.
Edinilen bilgiye göre, BBP İlçe Başkanı Mahmut Ciritci’nin evine gece saat 00.35 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Ciritci’nin evine pompalı tüfekle 8 el ateş açılırken, tüfekten çıkan saçmalar evin alt katının balkon camına, evin duvarlarına ve evin önünde bulunan araca isabet etti.
Silah seslerine uyanan ev sakinlerinin polisi araması üzerine Gemerek Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler evin önünde inceleme yaptı.
BBP İlçe Başkanı Ciritci yaptığı açıklamada, “Gece çocuğun bağırması ve silah sesleriyle uyandım. Silah sesleri aralıklarla devam etti, iki iki atıyordu, belli aralıklarla bekliyordu, tekrar atıyordu tekrar atıyordu böyle 8-10 el ateş etti. Tabi emniyeti aradık, emniyet geldi alttaki komşunun da evine sıkmışlar, onlarla telefonla görüştük. Dışarı çıkamadık yoğun bir yaylım ateşi nedeniyle. Şu anda şüpheli ya da şüphelilerle ilgili kesin bir bilgimiz yok. Zaten olan gelişmeleri de emniyetle paylaşıyoruz. Emniyet teşkilatına ve adli mercilere güveniyoruz. En kısa zamanda sorumluların bulunarak cezalandırılacağına inanıyoruz. Doğrusunun da bu olduğuna inanıyor, haklarımızı hukuk çerçevesinde aramaya devam edeceğiz” dedi.
Evin önüne gelen Ciritci’nin akrabaları ve partilileri geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Öte yandan, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı ve sorgusunun ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.