İzmir’in Karabağlar ilçesinde bedava sigara verilmediği iddiasıyla 20 yaşındaki İbrahim B. tarafından öldürülen 60 yaşındaki Aydın Bozkurt’un yakınları, zanlının cinayetten bir gün önce Bozkurt’un otomobili, iş yeri ve evine zarar verdiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasına tepki gösterdi, olayla ilgisi olduğu iddia edilen diğer iki kişinin de tutuklanmasını istedi.
Geçtiğimiz Çarşamba günü İzmir’in Karabağlar ilçesi Abdi İpekçi Mahallesi 3 bin 692’nci Sokak 158 numarada meydana gelen olayda, iddiaya göre, 20 yaşındaki İbrahim B., komşusunun marketine giderek para vermeden sigara almak istedi. Babası Aydın Bozkurt’un işlettiği markette annesiyle yalnız olan 12 yaşındaki D. Bozkurt sigara vermeyince İbrahim B. tarafından darp edildi. Sigara alamayınca Bozkurt’a ait iki araca zarar veren ve daha sonra yanına iki kişiyi de alarak Bozkurt’un yaşadığı eve ateş eden İbrahim B., bina girişindeki camı kırarak eve de girmek istedi. Olay sonrası Bozkurt ailesi emniyete giderek şikayetçi oldu ancak İbrahim B., gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Geçen Perşembe günü yanında iki kişiyle birlikte tekrar markete geldiği iddia edilen İbrahim B., Bozkurt’la yeniden tartışmaya başladı. İbrahim B., tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 7 çocuk sahibi Aydın Bozkurt’u bıçakla öldürürken imam nikahlı eşi Enisa Erdoğan’ı (50) ise ağır yaraladı. Bozkurt’un kardeşleri Ahmet Bozkurt ve Mehmet Bozkurt ise cinayetten bir gün önce İbrahim B.’nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Bozkurt ailesi, İbrahim B.’nin olay sırasında yanında bulunduğu iddia edilen iki kişinin de yakalanarak tutuklanmasını istedi.
“OLAY PARA ÜSTÜ NEDENİYLE OLMADI”
Olayın, başında aksettirildiği gibi 3 liralık para üstü verilmemesi nedeniyle olmadığını belirten Ahmet Bozkurt, cinayeti şöyle anlattı:
“Olay günü yeğenim dükkanda annesiyle tekmiş. Sigara istiyor, o da para olmadan sigara vermeyeceğini söylüyor. Bunun üzerine kızı darp ediyor. Annesini de darp ediyor. İçerideki eşyaları da paramparça edip dışarı çıkıyor. Arabanın camlarını kırmış, sonra iki arkadaşıyla tekrar olay yerine dönmüş. Ağabeyim de o sırada namaz kılmak için eve çıkmış. Sesleri duyunda ağabeyim balkona çıkıyor ve bu kez de ateş ediyor etrafa. Eşi hemen evin kapısını kilitliyor olay büyümesin diye. Hemen şikayetçi olduk ama polis serbest bırakmış. Ertesi gün iki kişiyle tekrar gelip ağabeyime küfrediyor sonra da cinayeti işliyor. Husumetimiz yoktu. Zibidinin tekiydi. Çalışmıyordu, oradan buradan geçiniyordu. O iki kişi de nerede bilmiyoruz ama serbest bırakılmış. O iki kişinin de tutuklanmasını istiyoruz.”
“BIRAK KADER YAKIŞANI YAŞATSIN”
Geriye 7 çocuk bırakan Aydın Bozkurt’un cenazesi toprağa verilirken, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan imam nikahlı eşi Enisa Erdoğan’ın ise tedavisi sürüyor. Cinayet zanlısı İbrahim B.’nin sosyal paylaşım sitesinde fotoğrafının altına yazdığı “Bırak kader yakışanı yaşatsın” paylaşımı ise dikkat çekti.