Eskişehir’de vatadanşları belediyede işe başlattırma vaadiyle dolandırdığı iddia edilen sanık 6 yıl hapse mahkum edildi.
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’ne işçi alımı için vatandaşlardan para toplayarak dolandırma olaylarının gerçekleştiği duyumlarını alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, şüpheli Necati S.’den davacı oldu. Kurt’a öncelikle bir avukat tarafından 4 kişinin dolandırıldığının belirtilmesi üzerine harekete geçen belediye yetkilileri şüpheliyi polis ekiplerine bildirdi. Durumu değerlendiren ekiplerin yakalayarak gözaltına aldığı şüpheli Necati S., ifadesinin alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Şüphelinin yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün başlandı. İlk duruşmaya Belediye Başkanı Kazım Kurt, dolandırıldıkları ileri sürülen 4 mağdur ve tutuksuz yargılanan sanık katıldı. Mahkeme ifade veren sanık Necati S., işe aldırma vaadiyle para aldığını itiraf etti. Zor durumda kaldığı için böyle bir olaya başvurduğunu ifade eden sanık, savunmasına şu şekilde devam etti:
“Arkadaşlardan para aldığım doğrudur. Ancak Kazım Kurt’un ismini kullanarak para almadım. O ara mağduriyetim vardı. Odunpazarı Belediyesi’nde işe aldıracağımı söyledim. Bana verdikleri paraları kendilerine ödedim. Ben Erdal Çaferoğlu’nu tanıdığımı söyledim. Bu olaydan dolayı pişmanım.”
“SUÇTAN DOĞRUDAN ZARAR GÖREN BENİM”
Sanığı Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) tanıdığını ifade eden Kurt ise, duruşmada şunları söyledi:
“Sanığı tanırım ve kendisinin daha öncede bu işlere karıştığını duydum ve aradım. Bana ‘bir daha yapmam’ dedi. Aran bir süre zaman geçtikten sonra bir avukat bana gelerek bu olayı anlattı. Avukatın yanında kendisine telefon açarak bağırdım. Telefonda bana ‘ben ettim sen etme, bir daha yapmam’ dedi. Sanık uyanık birisidir. Belki de burada bulunanlar sadece şikayetçi olanlardır, dahası var diye düşünüyorum. Suçtan doğrudan zarar gören benim.”
Konuşmaların ardından tanıklar dinlendi. Ardından mütalaa veren savcı, sanık hakkında ayrı ayrı 4 defa 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Duruşmada karar açıklayan mahkeme heyeti, sanığa toplamda 6 yıl hapis, 4 bin 800 TL ise para cezasına çarptırdı.