TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde bir evde benzinle tutuşturulmak istenen sobadan çıkan yangında 1’i ağır 4 kişi yaralandı. Ağır yaralı şekilde balkona sığınan ev sahibi kepçeyle kurtarıldı.
Yangın, Hacıevhat Mahallesi Gerçem Sokak üzerinde bulunan İrfan Topçu’ya ait binada çıktı. İddiaya göre, benzinle sobanın tutuşturulmak istenmesi sırasında aniden parlayan ateş odadaki eşyalara sıçradı. Alevler kısa sürede evi sararken, alevlerin içinde kalan İrfan Topçu ve eşi Nihal Topçu, büyük panik yaşadı. Apartmanı saran alevlerle birlikte kendisi de yanan İrfan Topçu, acı içinde balkona koşarak kurtarılmayı bekledi. Balkonda yanarak mahsur kalan Topçu, yoldan geçmekte olan bir kepçe yardımıyla alevlerin arasından çıkarıldı. Kepçe ile alevlerin arasından alınan Topçu, yanan giysilerinin söndürülmesiyle ambulansla Malkara Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Olay yerinde gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi, bir taraftan yangında mahsur kalan İlhan Topçu, Nihal Topçu, Bedriye Topçu’yu binadan tahliye ederken, bir taraftan da alevlere müdahale etti. Yangında sinir krizi geçiren Nihal Topçu ile diğer yaralılar 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.
İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen İrfan Topçu’ya ait daire kullanılamaz hale gelirken, üst kata sıçrayan alevler de İlhan Topçu’ya ait eve zarar verdi. Öte yandan ağır yaralı İrfan Topçu’nun ambulans helikopterle İzmir’e sevk edildiği belirtildi.
Yangında, çevrede toplanan çok sayıda mahalle sakini olay anını meraklı bakışlarla izledi. Yangına tanıklık ettiğini söyleyen vatandaşlar ise, itfaiye ekiplerine tepki göstererek geç müdahalede bulunduklarını ileri sürdüler.
Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın ve Yiğit Polis Merkezi Amiri Metin Boybey, bölgede incelemelerde bulundu.
Polis ve itfaiye yetkilileri, yangınla ilgili soruşturma başlattı.