Beyoğlu’nda Kırım Türkleri, Rusya tarafından sürgün edilişlerinin 71’inci yılı nedeniyle protesto yürüyüşü düzenledi. Kırım bayrağı açan grup, Rusya Başkonsolosluğu’na siyah çelenk bıraktı.
Galatasaray Meydanı’nda toplanan yaklaşık 200 kişilik Kırım Türkü, Rusya tarafından 1944 yılında Kırım Türklerinin Sibirya ve Orta Asya’ya sürülüşlerinin 71’inci yılında yürüyüş düzenledi. Sloganlar eşliğinde Rusya Başkonsolosluğu’na yürüyen gruba karşı polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Ellerinde Türk ve Kırım bayrakları ile konsolosluğun önüne gelen grup, ilk olarak ölen Kırım Türkleri için saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı ve Kırım Marşı’nın okunmasının ardından hayatını kaybedenler için dua edildi.
Grup adına basın açıklaması yapan Zafer İşcen, “Bu anlamlı günde İkinci dünya Savaşı sırasında Rus-Sovyet rejimi altında sistemli bir soykırıma tabi tutulan binlerce Türk ve diğer halk mensuplarını saygıyla anıyoruz. Türklüğe ve insanlığa karşı işlenmiş olan bu suç tüm insanlığın ortak acısı ve utancıdır” dedi.
Grup açıklamanın ardından Rusya Konsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı.