Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Mayıs ayı faaliyetleri hakkında bir basın açıklaması yaptı.
Yapılan açıklamada, suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile çalışmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Asayiş kontrolleri bin 21 kişinin Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizde 22, diğer illerden değişik suçlardan aranan 18, şüpheli olmak üzere toplam 40 kişi yakalanmıştır” denildi.
4 AYRI EVDEN HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI
Açıklamanın devamında, Bilecik genelinde 4 ayrı evde hırsızlık olayının aydınlatıldığını belirterek,” İlimiz merkez Bahçelievler Mahallesinde İ.Ö. isimli vatandaşa ait ikamette hırsızlık olayı meydana gelmiş, olayın şüphelisinin G.D. (30) isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. G.D. (30) isimli şüpheli şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir. Bozüyük İlçemiz H.K., A.Z., Y.K., isimli vatandaşa ait ikamette gerçekleşen hırsızlık olayında çeşitli miktarlarda ziynet eşyası ve para, 1 adet dizüstü bilgisayar ve 1 adet fotoğraf makinesi çalınmıştır. Görgü tanıklarının beyanları, olay yerini gören kameralar ve MOBESE kayıtlarının detaylı bir şekilde incelenmesi, olay yerinden elde edilen bulgu ve delillerin incelenmesi neticesinde Hırsızlık, Konut Dokunulmazlığını İhlal ve buna benzer suçlardan 14 adet suç kaydı bulunan H.E. (20), Hırsızlık, Konut Dokunulmazlığını İhlal, Mala Zarar Verme ve buna benzer suçlardan 10 adet suç kaydı bulunan S.K. (20), Hırsızlık, Mala Zarar Verme ve buna benzer suçlardan 19 adet suç kaydı bulunan M.B.(18) isimli şahıslar üç ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi olarak tespit edilerek gerçekleşen üç ayrı hırsızlık olayı da aydınlatılmıştır. Olayların üç şüphelisi H.E. (20), S.K. (20) ve M.B.(18) isimli şahısları yakalama çalışmaları aralıksız olarak devam etmektedir” denildi.
GASP ÇETESİ ÇÖKELTİLDİ
Açıklamada, Bozüyük’te ikamet eden genç iş adamının kendisini polis olarak tanıtan şahıslar tarafından kaçırılması, darp edilmesi ve ölümle tehdit edilmesi neticesinde meydana gelen Yağma (Gasp)-Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma olayları ile ilgili olarak Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 ay süren çalışma yapıldığı belirtilerek açıklamaya şu şeklide devam edildi;
“Olay ile bağlantılı 3 Adam Öldürme, 5 Kurşunlama, 2 Yağma, çok sayıda yaralama ve uyuşturucu olayları olmak üzere toplam 41 suç kaydı bulunan F.A. (32) isimli şahıs 14 Nisan 2015 tarihinde Eskişehir ilinde yakalanmış ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır. Bilecik Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yapmış oldukları çalışmaların devamında; 27 Mayıs 2015 günü Bozüyük Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gerçekleştirilen eş zamanlı müşterek operasyon diğer şüpheliler M.Ö. (29) Muğla-Milas İlçesinde, S.H.(36) Ankara ilinde, A.C.(48) Eskişehir ilinde, G.A. (34) Bozüyük ilçemizde yakalanmış, tüm şüpheliler Bilecik-Bozüyük’e getirilmiş, ifadelerinin akabinde adli makamlara sevk edilmişlerdir. Yapılan çalışmalar neticesinde 1 adet 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca, 2 adet polis yeleği, 2 adet polis metal kokarttı, 2 adet kelepçe, 2 adet polis şapkası ele geçirilmiş olup, olaya karışıp yakalanan şüphelilerden G.A.(34) isimli şahıs savcılıkça serbest bırakılmış, F.A.(32), M.Ö. (29), A.C.(48) ve S.H. (36) isimli şüpheli şahıslar adli makamlarca tutuklanmışlardır” denildi.
NARKOTİK KONULAR
Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucunda Bilecik’te 0,66 gram esrar maddesi, 0,48 gram sentetik kannabinoid, 3 bin 242 paket kaçak sigara, 1 adet Ruhsatsız Tabanca ve Tabancaya Ait 7 Adet Şarjöre Basılı 20 Fişek ele geçirilmiş toplam 2 şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.
TRAFİK DENETİMLERİNDE
Açıklamanın sonunda, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bağlı trafik ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, toplamda 5 bin 724 kişiye 1 milyon 297 bin 974 TL, cezai işlem uygulandığı bildirildi. Açıklamada, "Hız ihlali yapan 4 bin 507 sürücüye, alkollü araç kullanan 26 sürücüye, emniyet kemeri takmayan 37 sürücüye, kırmızı ışık ihlali yapan 18 sürücüye, kasksız motosiklet kullanan 26 sürücüye, park yasağı bulunan alanlara park eden 70 sürücüye, araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 291 sürücüye, taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 13 sürücüye, yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 12 sürücüye, araç sigortasını yaptırmayan 45 sürücüye, diğer kural ihlalleri için 679 sürücüye olmak üzere toplam 5 bin 724 şahsa 1 milyon 297 bin 974 TL cezai işlem uygulanmıştır” denildi.
Ayrıca, Bilecik genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edileceği de bildirildi.