Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru, parkta göğsüne iki el ateş ederek intihar etti.
Edinilen bilgiye göre, Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda sabah saat 06.00 sıralarında beylik tabancasıyla göğsüne iki el ateş eden polis memuru Serdar Eldemir, hayatına son verdi. Eldemir olay yerinde hayatını kaybederken, meslektaşları olayın duyulması üzerine bölgeye gelerek inceleme başlattılar. Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Serdar Eldemir’in naaşı, yapılan incelemelerin ardından Bilecik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Komşuları, intihar eden polis memuru Eldemir’in çok beyefendi ve ailesine düşkün biri olduğunu belirterek, “Her sabah namaza giderdi. Belki de namaz sonrası intihar etti. Beş vakit namazını kılardı. İşiyle ilgili ve şahsı bir sıkıntısı olabilir, intihar edeceği aklımıza bile gelmezdi” dediler
HAKKINDA İHRAÇ KARARI
Bu arada, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’nde çalışan polis memuru Serdar Eldemir’in, 2012 yılında hakkında başlatılan işlemin ardından Trafik Şube Müdürlüğü’nden alınarak Vali Konağı koruma noktasına verildiği, açılan soruşturmada adli davayı kazanmasına rağmen idari davayı kaybetti için hakkında ihraç kararı verildiği belirtildi. Gelen ihraç kararının hafta başından beri kendisine tebliğ edilemediği, bu ihraç kararının bir başka polis memuru hakkında da çıktığı öğrenildi.
VALİ NAYIR’DAN AÇIKLAMA
Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, olayın ardından Bilecik Devlet Hastanesi’ne gelerek ilgililerden bilgi aldı. Aileye başsağlığı dileyen Vali Nayır, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada cezanın 2012 yılında alındığını anlatarak, "Polis memurları mesleğe girerken 1 senenin üstündeki idari cezalarda meslekten ihraç edileceklerini biliyorlar. Yaşanan üzücü bir olay. Polis memurumuza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum" diye konuştu.