Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir teknenin batması sonucu 6 Suriyeli kaçak göçmenin ölümüne neden olan 4 Suriyeli şahıs mahkemeye sevk edildi.
Geçtiğimiz günlerde, Bodrum’dan Yunanistan’ın Kos Adası’na yasa dışı yollarla gitmek isteyen 16 kaçak göçmenin bulunduğu tekne batmış, olay sonrası denizin ortasında can pazarı yaşanmıştı. Batan teknede bulunan 6 kaçak göçmenin cesedine ulaşılırken, 8 mülteci ise sağ olarak kurtarılmıştı. Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak göçmenleri yurt dışına götüren organizatör şahısların yakalanması için çalışma başlattı. Yüzlerce kamera görüntüsünü izleyen polis ekipleri, şüpheli araçlarda inceleme yaptı. Geniş bir çalışma yapan KOM ekipleri, kaçak göçmenleri Bodrum’a getiren ve yurt dışına götürmek isteyen şahısların bir minibüsle Bodrum’dan ayrıldıklarını tespit etti. Takip sonucu, aracın Antalya’dan Mersin istikametine seyir halinde olduğu öğrenildi. Mersin KOM ve Muğla KOM ekipleri, koordineli bir şekilde minibüse operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda, araçta bulunan Suriye uyruklu A.H., İ.M. ve M.H.A. isimli 3 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Araçta çok miktarda para da ele geçirildi. Araştırmalara devam eden ekipler, sağ kurtulan kaçakların arasında M.A. isimli şahsı da buldu. 4 şahıs Bodrum Adliyesi’ne getirildi.
Şahıslar, ’Göçmen Kaçakçılığı Yapmak ve Bilinçli Taksirle Ölüme Sebebiyet Vermek’ suçlarından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.