Muğla’nın Bodrum ilçesinde 1 gecede, yasa dışı yollarla Yunanistan adalarına gitmek isteyen toplan 176 kaçak göçmen ve 1 İngiliz yakalandı.
Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler ilçe çevresindeki denizlerde devriye görevi yaptıkları sırada, Yalıkavak açıklarında yelkenli bir teknede 84 kaçak göçmen ile tekne kaptanı 55 yaşındaki İngiliz vatandaşı, Gümbet açıklarında 47, Akyarlar açıklarında ise 45 kaçak göçmen gözaltına alındı. Yelkenli tekne, sürat botu ve şişme botlarla Yunanistan adalarına gitmeye çalışan toplam 176 kaçak göçmenin Suriyeli, Afgan ve Mynmarlı oldukları öğrenilirken, Yalıkavak açıklarında yakalanan yelkenli teknenin İngiliz kaptanı ise rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Kaçak göçmenlerin arasında rahat bir şekilde oturarak kitap okuyan İngiliz kaptanın organizatör olup olmadığı ise yapılacak sorgunun ardından belli olacak.
Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda yelkenli teknede yakalanan 84 göçmenin arasında bulunan çocuklar ise Yalıkavak Jandarma Karakolu’nda, etrafta olup bitenlere aldırmadan oyun oynadı. Jandarmada işlemleri tamamlanan kaçak göçmenlerin yabancılar şubesindeki işlemlerinin ardından Suriyeliler haricinde sınır dışı edileceği öğrenilirken, yaz sezonuna girilmesiyle başlayan deniz trafiğindeki yoğunluk nedeniyle Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de 24 saat boyunca Ege Denizi’ndeki devriyelerini arttırdı.