Kaza yapan otobüse çarpmamak isterken kontrolden çıkan başka otobüs ise bariyerlere çarparak refüje çıktı. Kazada devrilen otobüste bulunan 6 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi yaralandı.
Edilen bilgilere göre, Ankara’dan İstanbul istikametine gitmekte olan Tuncay Sütçü idaresindeki 68 DK 464 plakalı yolcu otobüsü, yolun kaygan olması nedeniyle kontrolden çıkarak devrildi. Kazadan 3 dakika sonra aynı istikamete giden Yılmaz A. idaresindeki 34 ZZ 5974 plakalı yolcu otobüsü ise kaza yapan otobüse vurmamak isterken bariyerlere çarparak refüje çıktı. Yolcuların ifadesine göre, sürücü kaza yerine girmemek için otobüsü refüje çıkarttı.
Kazada devrilen otobüsün sürücüsü Tuncay Sütçü, Şahin Kanat, Ahmet Polat, Ayça Efkan, Murat Karakaya ve ismi henüz belirlenemeyen 1 kişi öldü. Bolu ve Düzce’den gelen 112 Acil Servis ambulansları, kazada yaralanan 35 kişiyi çevredeki hastanelere kaldırdı.
TEM Otoyolu İstanbul istikameti ulaşıma kapanırken, araçlar D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişine yönlendirildi. UMKE, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 112 Acil ekipleri, itfaiye ve trafik ekipleri olay yerinde çalışma yaptı.