Bilecik’in Bozüyük ilçesinde biri polis memuru, diğeri ziraat mühendisi olan iki kişi adına bilgileri dışında dilekçe düzenlenerek İlçe Tarım Müdürlüğü hakkında BİMER ve CİMER’e şikayet dilekçesi gönderildiği iddia edildi.
İddialara göre, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser M.Ö. ve kadrosu Bozüyük’te olup geçici görev ile Yenipazar’a görevlendirilen ziraat mühendisi H.T.Ş. tarafından Sefa Bektaşlar ve cezaevindeki Veysel Sofular’ın kimlik bilgileri ve imzası, bilgileri dışında kullanılarak BİMER ve CİMER’e İlçe Tarım Müdürlüğü hakkında şikayet dilekçesi gönderildi. Bu durum Sefa Bektaşlar’ın İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından aranmasıyla ortaya çıktı. Sefa Bektaşlar’ın dilekçelerden haberinin olmadığını söylemesiyle kendisi ve cezaevindeki halasının oğlunun kimlik bilgilerinin usulsüz bir şekilde kullanıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine Sefa Bektaşlar ilk olarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayette bulundu. Ardından şikayet dilekçelerinin gönderildiği kargoya giderek bu işlemin kimler tarafından yapıldığını gösteren görüntü kayıtlarını aldı. Aldığı kayıtları İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim etti ve şahıslar hakkında şikayetçi oldu.
İddiaların ardından ’İlçe Tarım Müdürlüğüne kumpas mı kuruldu?’ sorusuna cevap aranırken, diğer taraftan da İlçe Tarım Müdürlüğü ile ilgili BİMER ve CİMER’e gönderilen 23 maddelik şikayet dilekçesindeki iddiaların doğru olup olmadığının araştırılmasını bekleniyor. Kimlik bilgileri bilgisi dışında kullanılan Sefa Bektaşlar da mağdur olduğunu ve bu işlemi gerçekleştirilenlerin cezalandırılmasını istiyor. Bektaşlar, yaptığı açıklamada, “Bozüyük Belediyesinde çalışmaktayım. Geçtiğimiz dönemlerde hayvancılık işleriyle uğraştık. Yaklaşık bir hafta önce ilçe tarım müdürlüğünden arandım ve bir gün sonra ilçe tarım müdürlüğüne davet edildim. Burada benim tarafımdan BİMER ve CİMER’e dilekçeyle İlçe Tarım Müdürlüğünü şikâyet ettiğim söylendi. Ben de böyle bir eylemin içerisinde yer almadığımı söyledim. Bir gün sonra da İl Tarım Müdürlüğüne giderek dilekçe ile başvurup ilgili evrakları istedim. Evrakları incelediğimde benim ve halamın oğlunun kimlik bilgileri ve imzalarının bilgimiz dışında kullanılarak bizim adımıza şikayet dilekçeleri gönderildiğini gördüm. Bunun üzerine konuyla ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayette bulundum. Daha sonra şikayet dilekçelerinin gönderildiği kargoya giderek bu işlemin kim veya kimler tarafından yapıldığını güvenlik kameraları vasıtasıyla tespit ederek görüntü kayıtlarını istedim. Aldığım dökümanları İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim ettim ve şahıslar hakkında şikayetçi oldum. Kimlik bilgilerimin bilgim dışında kullanıldığını öğrendiğimde psikolojim bozuldu. Bilgim dışında bu işlemi yapanların cezalandırılmasını istiyorum” dedi.
Diğer taraftan iddialar ile ilgili olarak ilgili kurumlarca adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.