Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde buğday tarlasında yangın çıktı. Yangına jandarmaya ait Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) müdahale etti.
Edinilen bilgiye göre, Yeşilce mezrasında bulunan buğday tarlasının içinde bulunan elektrik direğinden tarlaya bir kıvılcım düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangının büyüdüğünü gören ve tarlada mahsul toplayan köylüler olay yerinden kaçarak canlarını kurtardı. Yangını gören köylüler traktörlerle alevlerin etrafını sararken, köylüler de kendi imkanları ile yangını söndürmeye çalıştı. Ancak şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler daha da büyüdü. Yangının büyümesi üzerine Nusaybin ve İdil itfaiye ekiplerine haber verildi.
Yaklaşık 300 dönümlük buğday tarlasında çıkan yangın rüzgarın etkisi ile daha geniş bir alana yayılınca HDP ve HÜDA-PAR üyeleri arasında çıkan olay nedeni ile Kozluca köyünde bulunan Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait TOMA köylülerin yardımına yetişti. Köylülerin yardımına yetişen TOMA buğday tarlasındaki yangına tazyikli su ile müdahale ederek, yangının büyümesini ve daha geniş bir alana yayılmasını engelledi.
Buğday tarlasındaki yangının elektrik direğinden düşen kıvılcımdan kaynaklandığını belirten köylülerden Ahmet Yıldırım, “Tarlada bulunan direkteki elektrik tellerinin bir birleri ile çarpışması sonucu tarlaya kıvılcım düştü" dedi.
İtfaiye gelinceye kadar köylülerle birlikte yangına müdahale eden TOMA yangının büyümesini önlerken, çıkan yangında yaklaşık 70 dönümlük buğday tarlası küle döndü. Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen itfaiye aracı da olası bir yangına karşı tarla çevresindeki alana su sıkarak tedbir aldı.