İstanbul’daki tarihi Galata Kulesi’ne gelen bir kişi, denize atlayarak intihar etmek istedi. Yardımsever bir vatandaşın denize atlayarak kurtardığı genç, kalp masajı yapıldıktan sonra hayata döndürüldü.
Edinilen bilgilere göre, olay, öğle saatlerinde, Fatih ve Beyoğlu ilçeleri arasındaki tarihi Galata Köprüsü, üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Soner Ö. (23) adlı genç, bunalıma girerek Galata Köprüsü üzerinden denize atladı. Köprüden bir kişinin atladığını gören yardımsever bir vatandaş ise, denize atlayarak intihar etmek isteyen genci yüzerek kıyıya çıkardı. Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine deniz polisi ile sağlık ekipleri sevk edildi. Denizden çıkarılan Soner Ö., kıyıda kalp masajı yapılarak hayata döndürüldü. Daha sonra battaniyeye sarılan Ö., sğlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Bir görgü tanığı, bir gencin köprüden atladığını söyleyerek, “Bir anda kendisini köprüden aşağıya attı. Sonra onun atladığın gören bir kişi de denize atlayarak sudan çıkardı. Sonra ambulans geldi. Götürüldü. Köprünün ayak kısmında 5-10 dakika suyun içinde kaldı” dedi.
Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.