Kocaeli’de boğazı kesilerek öldürülen Burak Pehlivan’ın katil zanlısının yargılanmasına başlandı. Sanık, "Bıçağımdaki kanı görünceye kadar Burak’ı yaraladığımı fark etmedim" diyerek kendisini savundu.
Geçtiğimiz Mart ayında Burak Pehlivan (21) isimli üniversite öğrencisi boğazından bıçaklanarak öldürülmüştü. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına maktül Burak Pehlivan’ın annesi Nuray Pehlivan ve babası Abüdder Pehlivan avukatları İsmail Erkan ile katılırken, tutuklu sanık Uğur Ö. ve tutuksuz yargılanan Erkan A. da salonda hazır bulundu.
Duruşmada ilk olarak ifadesi alınan tutuklu sanık Uğur Ö., “Olay günü Erkan’la birlikte çiğ köfteciye gittik. Olaydan önce Burak Pehlivan ile tanışmışlığım yoktur. Çiğ köftecide dükkan sahibi Cengiz D., mahalle muhtarı Yusuf Ç. ve kapıya arkası dönük oturan biri daha vardı. İçeri girerken selam verdim. Cengiz D. ve Yusuf Ç. selamımı aldı. Ancak bana arkası dönük oturan maktül Burak Pehlivan selamımı almadı. Bunun üzerine ona doğru bakınca, bana ‘Ne yapıyorsun oğlum?’ dedi. Ben babasız büyüdüğüm için bu laf çok ağrıma gitti. Maktüle ‘Benim gibi kaç tane oğlun var da böyle konuşuyorsun’ dedim ve bir tokat attım. Bunun üzerine birbirimize girdik. O sırada mekanda bulunan Cengiz D., Yusuf Ç. ve diğer sanık Erkan A. bizi ayırdılar. Maktül Burak Pehlivan bana ağza alınmayacak küfürler ederek çiğ köfteciden ayrıldı. Ben de dükkandan ayrılmak istedim ancak Cengiz D. ve Yusuf Ç. mekandan ayrılmama izin vermedi. 2-3 dakika sonra maktül Burak Pehlivan elinde bir bıçak ile dükkanın önüne geri döndü ve bana ‘Çık lan dışarıya’ diye bağırmaya başladı. Ben dışarı çıkar çıkmaz elindeki bıçak ile bana doğru saldırdı. Bunun üzerine bende cebimde taşıdığım bıçağı çıkardım ve maktüle doğru rastgele salladım. O sırada maktülün yaralandığını fark etmedim. Niyetim onu korkutmaktı. Benim elimdeki bıçağı görünce aşağıdaki büfeye doğru kaçmaya başladı. Bende olayın siniri ile onu kovaladım. Burada büfe sahibi Kemal G. tarafından engellendim. Kemal G. bana küfürler ederek beni oradan kovdu. O sırada elimdeki bıçakta kan olduğunu fark ettim. O ana kadar maktül Burak Pehlivan’ın yaralandığını fark etmemiştim. Arkadaşım Erkan A. ile birlikte olay yerinden uzaklaştık. Erkan’a olayda ne gördüyse polislere anlatmasını, beni korumak için yalan söylememesini söyledim. Daha sonra oradan geçen sivil giyimli birinin elinde telsiz olduğunu fark ettim. Yanına giderek üzerinde kan olan bıçağı verdim ve teslim oldum” dedi.
İfadesi alınan tutuksuz sanık Erkan A. ise, “Ben de maktülü daha önceden tanımam. Olay günü arkadaşım Uğur Ö. ile çiğ köfteciye gittik. İçeri girdiğimizde Uğur selam verdi. Dükkan sahibi Cengiz D. ve muhtar Yusuf Ç. selamı aldı ancak içeride olan maktül selamı almadı. Bunun üzerine Uğur, maktüle nasılsın gibi bir soru sordu. Maktül de ‘İyiyim oğlum’ şeklinde cevapladı. Bu lafa alınan Uğur maktüle bir tokat attı. Daha sonra maktül, Uğur Ö.’ye ağza alınmayacak küfürler ederek çiğ köfteciden çıktı. Kısa bir süre sonra da elinde bir bıçak ile gelerek kapının önünden Uğur’a küfür etmeye başladı. Bunun üzerine Uğur Ö. dışarı çıktı. Uğur dışarı çıkar çıkmaz maktül elindeki bıçağı sallamaya başladı. Uğur’da bunun üzerine cebindeki bıçağı çıkardı ve salladı. Daha sonra maktül büfeye doğru kaçmaya başladı. Uğur peşinden koşunca bende ayırmak için koştum. Sonrasında olay yerinden uzaklaştık” ifadelerini kullandı.
BURAK’IN ANNESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Sanıkların ifadelerinin ardından 21 yaşında öldürülen üniversite öğrencisi Burak Pehlivan’ın annesi Nuray Pehlivan söz istedi. Konuştuğu sırada gözyaşlarını tutamayan acılı anne Nuray Pehlivan, “Ben 25 yıllık öğretmenim. Oğlumu vatana, millete hizmet etsin, üniversite okusun diye Hatay’dan Kocaeli’ye yolladım. Oğlum tanımadığı iki kişi tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Benim çocuğumu bütün İskenderun tanır. Ben elinde bıçak olduğu yönündeki ifadeleri kabul etmiyorum. Benim oğlum bıçaktan korkardı. Elma bile soyamazdı bu yüzden. Ben bu ifadeleri asla kabul etmiyorum. Benim oğlum vahşice katledilmiştir” dedi.
Acılı anne Nuray Pehlivan’ın sözlerini tamamlamasının ardından tanıklar çiğ köftecinin sahibi Cengiz D., muhtar Yusuf Ç., çiğ köftecinin üst katında oturan Hatice Y. ve maktül Burak Pehlivan’ın sığındığı büfenin sahibi Kemal G. dinlendi. Tanıklardan bazılarının ifadelerinde olayı görmediklerini ve tutuklu sanık Uğur Ö.’nün elinde bıçak görmediklerini söyleyerek diğer tanıklarla çelişen ifadeler vermesi üzerine, Pehlivan ailesinin avukatı İsmail Erkan ifadeleri kabul etmediklerini söyledi.
DURUŞMA 18 HAZİRAN’A ERTELENDİ
Alınan ifadeleri değerlendiren mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen tanıkların zorla getirilerek dinlenilmesi, Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazılarak olay hakkında varsa başka kamera kayıtları ve MOBESE görüntülerinin de toplanarak dosyaya gönderilmesi, tutuklu sanık Uğur Ö. tarafından teslime edilen bıçak üzerindeki kanın maktül Burak Pehlivan’ın kanı olup olmadığının tespitinin yapılması sebeplerinden dolayı duruşmayı 18 Haziran tarihine erteledi. Mahkeme ayrıca sanık Uğur Ö.’nün tutukluluğunun devamına, Pehlivan ailesinin yaptığı diğer sanık Erkan A.’nın da tutuklanması talebinin ise reddine karar verdi.