Bursa’da polis, 24 ayrı iş yerinden çalınan 12 bin lira değerindeki malzemeyi sahiplerini iade etti.
Bursa’nın merkezinde çalıntı malzeme sevkıyatı olduğu ihbarı alan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, merkez Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi Cesur Sokağı’na baskın düzenledi. İkametteki E.M. isimli kadın, 174 kalem malı koliler içerisinde 16 T 0332 plakalı araca yüklerken yakaladı. Çalıntı olduğu belirtilen mallara emniyet ekipler tarafından el konuldu. Emniyette yapılan sorguda şüpheli E.M., verdiği ifadesinde malzemeleri nikâhsız olarak birlikte yaşadığı F.S. isimli şahsın gece çuvalla dışarı çıkıp, malzemelerle eve getirdiğini söyledi. Bu malzemelerin çalıntı olduğunu, elektronik eşyaları satarken sadece kendisinin aracı olduğunu beyan etti. E.M. isimli kadın hırsızlık malı kabul etmekten işlem yapıldıktan sonra savcılık talimatı ile salıverildi.
Konuyla ilgili tahkikatın devam ettiği esnada, E.M., yanında M.Ü. ile birlikte başka çalıntı malzemeyi satarken kullandıkları 16 K 9346 plakalı araç ile birlikte yakalandı. Araçta yapılan aramada ruhsatsız 1 adet tabanca, 1 adet şarjör, 6 adet fişek, 2 adet bıçak bulunurken, şahıslar emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yapılan araştırmada çalıntı elektronik malzemelerin bir kısmının satıldığı belirlendi. 2 kişiden 1 adet 82 ekran LCD televizyon, 1 adet dizüstü ve 1 adet tablet bilgisayar ele geçirildi.
Toplam 24 iş yerinden çalınan 12 bin 161 lira değerinde çalıntı mallar sahiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan E.M. ile M.Ü’nün sorgularının ardından adliyeye sevk edilmeleri beklenirken, hırsızlıklara karışan F.S’nin ise başka bir suçtan cezaevinde olduğu öğrenildi.