Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yeni kamyon sevinci hüzne dönüştü. Yeni aldığı kamyonla Yalova’dan Bursa’ya gelen Bayram Orhan’ın kullandığı kamyona, onları arkasından takip eden ve oğlunun da içinde bulunduğu otomobil çarptı. Daha sonra bu araca arkadan gelen bir kamyon daha çarptı. Alev alan ve iki kamyon arasında sıkışan otomobil hurdaya dönerken, yaralanan biri ağır 3 kişi hastaneye kaldırıldı. .
Kaza sabaha karşı Orhangazi-Bursa karayolu Gedelek Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Bursa’da oturan Bayram Orhan (40) oğlu ve 2 arkadaşı ile birlikte Yalova’dan bir kamyon alarak Bursa’ya gitmek için yola çıktı. Bayram Orhan 06 CEL 18 plakalı kamyonu alarak yola çıktı. Kendisi ile aynı ismi taşıyan oğlu Bayram Orhan (16) ve kamyon sürücüsünün arkadaşları Serkan Güler (29) ve Yusuf Sarıbaş (50) ise kamyonun arkasından 16 BG 215 plakalı otomobille yola çıktılar.
Bayram Orhan idaresindeki kamyon Orhangazi’nin Gedelek Mahallesi yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle aniden yavaşladı. Kamyonun peşinden giden Serkan Güler’in kullandığı otomobil araca arkadan çarptı. Bu esnada aynı istikamette gitmekte olan Rafet Şamlı (41) idaresindeki 16 V 9013 plakalı kamyon da önünde kaza yapan otomobile çarptı. Otomobil iki kamyon arasında sıkışıp hurdaya döndü.
ALEV TOPUNA DÖNDÜ
Kaza sonrasında iki kamyon arasında kalan otomobil bir anda alev topuna döndü. Hurda yığınına dönen otomobil içinde bulunan 3 kişiyi çıkarmak için benzinlik çalışanları ile kamyoncular olay yerine koştu. Benzinlikten getirilen bir yangın söndürme tüpünü kapan bir kamyoncu alev topuna dönen otomobili söndürürken diğer kamyoncular ise araç içindeki yaralı şahısları dışarı çıkardılar.
CAN PAZARINA DÖNDÜ
Kaza sonrasında olay yeri tam bir savaş alanına dönerken, otomobilde bulunan sürücü Serkan Güler ağır yaralandı. Güler’in vücudunun büyük bir bölümünde de yanıklar oluştuğu gözlenirken, otomobilde bulunan Yusuf Sarıbaş ve oğul Bayram Orhan yaralandı. Kaza nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans çağrıldı. Yaralılardan Serkan Güler ve Bayram Orhan ambulansla Gemlik Devlet Hastanesine kaldırılırken, diğer yaralı Yusuf Sarıbaş ise Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sarıbaş burada yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlike kaydı ile Bursa’ya sevkedildi.
TRAFİK BENZİNLİK İÇİNDEN VERİLDİ
Kaza nedeniyle Yalova-Bursa karayolu ulaşıma tamamen kapanırken, polis ekipleri yaklaşık 2 saat trafiği benzinlik içinden verdiler. Yanan ve hurdaya dönen otomobil ile kamyonların kaza yerinden kaldırılmasından sonra trafik normale döndü. Yaralılardan otomobil sürücüsü Serkan Güler’in hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedilirken, Jandarma ve Polis ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.