Diyarbakır’da bir kadın Facebook’ta kuzeninin hesabı üzerinden dolandırıcıların hedefi oldu. Genç kadın kendiyle beraber toplam 40 akrabasının da dolandırılmasına sebep oldu.
Edinilen bilgilere göre olay, Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Nuran E., sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’ta kuzeni ile konuşmaya başladı. Kuzenin hesabını çalan kişiler ile konuşmaya başlayan Nuran E., kuzeni sandığı kişiden, "2 bin liraya laptop aldık. Hediye olarak 3 ay boyunca telefon faturalarını ödeme hediyesi kazandık. Bana diğer akrabalarımızın numarasını ver herkes faydalansın ve gelecek olan şifreye ’evet’ şeklinde cevap verdiğimizde faturalarımız ödenecek" şeklinde mesaj geldi. Genç kadın buna inanarak konuşmaya devam etti. Nuran E., kendi numarası ile birlikte toplam 40 akrabasının numarasını verdi. Daha sonra gelen mesaja ’evet’ yazan genç kadın ve 40 akrabası dolandırıldıklarını bilgilendirme mesajı geldiğinde anladı.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Nuran E., sosyal medya sitesi olan Facebook’tan kuzeninin kendisine selam yazdığı ve daha sonra konuşmaya başladığını söyledi. Nuran E., "Kuzenimin hesabı çalınmış. Bundan haberim yoktu. 2 bin liralık laptop aldığını yazdı. Faturalı hatları olanlara ise hediye olarak faturaları ödenecek diye söyledi. Kendi numaramı ile birlikte birçok kişinin numarasını verdim. Gelen mesaja ’evet’ onayı verdikten sonra kiminden 100, 50 ve 500 lira şeklinde kesinti oldu. Farkına vardıktan sonra çok geç olduğunu anladım. Bazı operatörler işlemi iptal etmiş bazı operatörler ise işlemi iptal edememişler. Çekilen paralar oyun sitesi için kesilmiş. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Böyle bir olaya kanacağımı zannetmiyordum. Bir anlık boşluk nelere sebep oldu. Buradan vatandaşlara uyarım kanmasınlar böyle söylemlere. Araştırma yaptıktan sonra gerçek olduğundan emin olduktan sonra adım atmaları gerekir" dedi.