Hatay’ın Arsuz ilçesinde daha önce çalıştığı iş yerinden hırsızlık yapan Suriyeli sığınmacı, güvenlik kameralarına yakalandı.
Alınan bilgiye göre olay, Karaağaç Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir restoranda yaşandı. Daha önce bir ay çalıştığı iş yerine gelen Suriyeli sığınmacı, açık bırakılan pencereden içeri girdiği restoranın güvenlik kameralarına takıldı. Güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık anında Suriyeli sığınmacının tanınmamak için önce yüzünü kamufle ettiği görülüyor. İş yerinde bulunan alarm sensörlerine yakalanmamak için eğilerek para kasasına ilerleyen Suriyeli sığınmacı, bir poşete doldurduğu paralar ile yine eğilerek iş yerini terk ediyor. Güvenlik kamerası incelemelerinin ardından polis tarafından tespit edilen ve ismi açıklanmayan Suriyeli sığınmacı gözaltına alındı.
Kamera görüntülerine göre Suriyeli sığınmacının restorana çalıntı bir motosikletle geldiğini söyleyen Personel Müdürü Engin Balina, daha önce yanlarında bir ay çalışan Suriyeli’nin iş yerini çok iyi tanıdığını ve bu durumdan istifade ederek rahat hırsızlık yaptığını söyledi. Balina, "Ekmeğimizi yedi, haram zıkkım olsun" diyerek tepkisini dile getirdi.