Çankırı’da bir kargo kamyonunda sızan tarım ilacı bir kişinin zehirlenmesine neden oldu. Polis zehirli kimyasal madde olma şüphesiyle bulvarı trafiğe kapattı.
Olay. Ahmet Talat Onay Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir kargo firmasının kamyonunda bulunan tarım ilacı, kargo personeli Aykut Sarı tarafından kaldırılırken delindi. Sızan ilaçtan etkilenen kargo personeli zehirlendi. Diğer personeller tarafından durumun 112 Acil Servisine bildirilmesinin ardından bölgeye gelen ambulansla zehirlenen işçi Çankırı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, her ihtimale karşı bulvarı 45 dakika trafiğe ve insan geçişine kapadı.
Olay yerine gelen AFAD ekipleri zehire karşı koruyucu özel kıyafetlerini giyerek kamyonda inceleme yaptı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Amiri Hakan Köroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, korkulacak bir durum olmadığını söyledi. Durumun sızıntıdan kaynaklandığını aktaran Köroğlu, "Kargo kamyonuyla bir bidon gelmiş. Bidonda sızıntı meydana gelmiş. Sızıntıdan bir arkadaşımız etkilenmiş. Sonra bize bildirdiler. Her ihtimale karşı bölge polis tarafından kapatıldı" dedi.
Korkulacak bir durum olmadığını dile getiren Köroğlu, "Tarım ilacını arkadaşlarımız uygun bir şekilde tahliye ediyor" ifadelerini kullandı.