Sarıyer’de müşteri kılığında cep telefonu bayisine giren iki şüpheli bin 300 TL’lik telefonu çalarak kayıplara karıştı. Olay anı işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Olay, eski Kilyos Caddesi üzerinde yer alan bir cep telefonu bayisinde dün saat 14.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, işyerine müşteri gibi gelen iki şüpheliden birisi cep telefonu bayisinin sahibi Nurten Öztürk’ü oyalarken, diğer şüpheli işyerine misafir olarak gelen Öztürk’ün arkadaşı Duygu Şahin’in masa üzerindeki cep telefonunu gözüne kestirdi. Öztürk ve Şahin’in bir anlık dalgınlığından faydalanan şüpheli, el çabukluğuyla cep telefonunu cebine koyarak işyerinden ayrıldı. Diğer şüpheli ise bir süre vitrindeki cep telefonlarını inceledikten sonra müşteri gibi işyerinden ayrıldı.
HIRSIZLIĞI KAMERA KAYITLARINDAN FARK ETTİLER
İki şüpheli işyerinden çıktıktan sonra Duygu Şahin, cep telefonunu koyduğu yerde olmadığını fark etti. Bunun üzerine işyerinin güvenlik kamera kayıtları izlendikten sonra yaşanan hırsızlığın farkına varıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamera kayıtlarını izledikten sonra inceleme altına aldı.
OLAY ANI İŞYERİNİN KAMERASINA TAKILDI
Yaşanan hırsızlık işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, peşpeşe işyerine giren iki şüpheliden birisinin işyeri sahibini oyaladığı, diğerinin ise masa üzerindeki cep telefonunu cebine koyduktan sonra işyerinden ayrıldığı görülüyor. Şüphelinin dikkat çekmemek için önce ufak bir cihazı parayla satın aldığı ve para üstünü aldığı sırada el çabukluğunu kullanarak masadaki cep telefonunu cebine koyduğu gözlendi. Görüntüler, diğer şüphelinin işyerinden çıkmasıyla son buluyor.
Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.