Samsun’da cezaevinden izinli çıkan genci sokak ortasından tabancayla öldürdüğü iddia edilen şahıs ile yanında bulunan 2 kişi adliyeye sevk edildi.
Olay, İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi Süleymaniye Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cezaevinden izinli çıkan Ahmet Göcek’i (28) kafasından tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen Erdi K. (28) ile olay sırasında yanında bulunan ve tüfekle ateş açtığı tespit edilen Emre K. (19) ile Okan A.(18), Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Erdi K. ile Okan A.’nın İlkadım İlçesi Çiftlik Mahallesi’nde, Emre K.’nin ise Bafra ilçesinde yakalandıkları öğrenildi. Emre K.’nin olay sırasında tüfekle ateş açtığı ancak saçmaların Ahmet Göcek’e değil, yol kenarındaki markete isabet ettiği tespit edildi.
Suçta kullandığı tabancayla yakalanıp suçunu itiraf eden Erdi K. ise, "Beni tehdit etti. Onun bana saldırı yapacağını öğrendim. Olay akşamı araçtan inince onun beni vuracağını zannettim ve ben onu vurdum" dediği öğrenildi.
Polisteki sorguları tamamlanan Erdi K. "kasten adam öldürmek", Emre K. ile Okan A., ise "adam öldürmeye yardım etmek" suçlarından bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildiler.