Adana’da, CHP Meclis Üyesi Mehmet Esendemir’i Çukurova Belediyesi’nden çıktığı sırada bacağından silahla vuran şüpheli simitçi ve suça yardım eden şahıs adliyeye sevk edildi.
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda, Çukurova Belediyesinin önünde aracını bekleyen CHP’li Meclis Üyesi Esendemir, yanına yaklaşan bir kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Ardından koşarak kaçan şüpheli, cadde üzerinde kendisini bekleyen otomobil ile izini kaybettirmişti.
Olayın ardından güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüpheli Murat Serttaş (35) olduğunu tespit etti. Çalışmalarını bu doğrultuda yürüten ekipler, Serttaş’ı otoban üzerindeki bir mola tesisinde yakaladı. Ekipler, Serttaş’ı azmettirdiği iddia edilen şüpheli V.K.’yi kaçırarak yaylaya götüren Mehmet Cimbaş’ı da gözaltına aldı.
Mehmet Cimbaş, “V.K. beni aradı. Evime geldiğini ve beni aşağıda olduğunu söyledi. Ben de V.K.’yi alarak yaylaya götürdüm” diye ifade verdi.
“PARA KARŞILIĞI ADAM VURMAM”
Bir fırında simit ustası olduğu öğrenilen Serttaş, emniyette susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Murat Serttaş, gazetecilerin soruları üzerine “Ben para karşılığı adam vurmam. Para karşılığı adam vuran şerefsizdir. Hakkımı yedi. Ben simitçiyim” dedi. Şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.
Ekipler, Serttaş’ı azmettiren ve olaydan sonra Settaş’ı otomobil ile kaçıran şüpheli V.K.’yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.