Adana’da iki yolcu minibüsünün karıştığı kazanın ardından çıkan kavgada bir kişiyi öldürmekte suçlanan ve olay tarihinde 18 yaşından küçük olan sanık, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Aynı güzergahta çalışan farklı kooperatiflerin şoförü İbrahim Malgir ile Mahsum Yazmaz’ın kullandığı minibüsler, 7 Mayıs 2013’te çarpıştı. Kaza sonrası iki sürücü arasında çıkan tartışmaya İbrahim Malgir’in yanındaki dayısı Kadri Keskin de katıldı. Araçlarında yolcu olduğu için tartışmaya son verip yollarına devam eden sürücüler, bir sonraki kavşakta bir kez daha çarpıştı. Bunun üzerine iki sürücü arasında yine tartışma çıktı. Araya giren yolcular sürücüleri sakinleştirdi. Minibüsçüler, dönüş güzergahı Yüreğir ilçesi Karataş Caddesi’nde çağırdıkları yakınlarının da gelmesiyle bıçak, sopa ve taşlarla birbirlerine girdi. Kavgada sürücü İbrahim Malgir’in kardeşi Eyüpcan Malgir (19), Sedat İşçimen’i (28) başına taşla vurduktan sonra bıçaklayarak öldürdü. Eyüpcan Malgir tutuklanırken, kavgaya karışan diğer 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Tutuklu sanık Eyüpcan Malgir ’kasten öldürme’ suçundan, tutuksuz sanıklar İbrahim Malgir ve Kadri Keskin ’azmettirme’ suçundan ömür boyu, Veysi Cengiz, Mahsun Yazmaz, Şahin Beyazkuş ise yaralama suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Eyüpcan Malgir, ağabeyini almak için durağa gittiği sırada kalabalığı gördüğünü belirterek, "Kalabalığın içinde ağabeyim ile dayım vardı. Ben de o korku ile gidip ayırmak istedim. Bana saldırdılar. Kaçmak isterken ölen kişi bana saldırdı. Yakamdan tuttu, elinde büyük bir taş vardı. O anlık korku ile bıçağı sağa sola savurdum. Pişmanım. Cezamı çektiğime inanıyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, Eyüpcan Malgir’e yaşının olay tarihinde 18’den küçük olması ve tahrik ile iyi hal indirimi uygulayarak 10 yıl hapis cezası verdi. Azmettirme suçundan yargılanan İbrahim Malgir ve Kadri Keskin beraat ederken, diğer sanıklar adli para cezalarına çarptırıldı.