İzmir’in Konak ilçesinde, 2 yıl önce Serhat Gülbak’ı öldürdükten sonra kaçan zanlı G.Y. polis ekiplerince Aydının Kuşadası’nda yakalanırken G.Y.’nin 2011 yılında bir cinayet daha işlediği ve bu cinayetten 21 yıl 3 ay cezasının olduğu öğrenildi.
Otomobili ile 11 Mayıs 2013 tarihinde, Ege Mahallesi 1517 Sokak’ giden 28 yaşındaki G.Y., burada otomobilinde bulunan dizüstü bilgisayarın çalındığını ileri sürüp mahalleli ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle yanında bulunan bıçağı çıkaran G.Y., Serhat Gülbak’ı göğüsünden bıçaklayıp kaçtı. Hastaneye kaldırılan Gülbak, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. O tarihlerde polis ekipleri yapılan araştırmaya rağmen kaçan katil zanlısı G.Y.’yi bulamadı. 2 yılın ardından doya üzerinde yeniden çalışma başlatan Cinayet Büro amirliği ekipleri, katil zanlısı G.Y.’nin Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunduğunu tespit etti. Yapılan baskında G.Y. yakalanıp İzmir’e getirilirken
G.Y.’nin 2011 yılındaki bir başka cinayet olayıyla ilgili de ’bıçakla yaralama’ ve ’silahla adam öldürme’ suçlarından dolayı 21 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı ortaya çıktı. Emniyetteki sorgulamasının ardıdan adliyeye sevkedilen G.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.