Adana’da, ‘Eşinle ilişkim var. Hatta çocuğun senden değil benden” dediğini iddia ettiği arkadaşını öldürdükten sonra yaktıkları iddiasıyla yargılanan iki kardeş, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Geçen yıl 12 Nisan’da Seyhan ilçesi Ova Mahallesi’nde atık kağıt toplayan bir kişi, boş arazide çalılıklar arasında ceset buldu. Bu şahsın ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, cesedin tabancayla göğsünden vurularak öldürüldükten sonra yakılan Abdurrahim Aksöz’e (26) ait olduğunu belirledi. Polis, 2 çocuk babası Aksöz’ün son olarak görüştüğü arkadaşı Mustafa Özkol (31) ile kardeşi Hilmi Özkol’un (26) evine operasyon yaptı. Özkol kardeşler gözaltına alınırken, evde bir ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Özkol kardeşlere ait olduğu ve yeni yıkandığı belirtilen hafif ticari araçta ise kan izleri saptandı. Özkol kardeşler çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Onlara yardım ettiği öne sürülen Ahmet Arslan (29) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Cumhuriyet Savcısı her 3 sanık hakkında ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Mustafa Özkol, Abdurrahim Aksöz ile arkadaş olduklarını belirterek, “Abdurrahim beni arayarak bir silahtan bahsetti ve buluşmak istediğini söyledi. Kardeşim Hilmi ile Abdurrahim’i bulunduğu yerden arabamıza aldık. Benimle bir konuda konuşmak istediğini söyledi. Hilmi’yi eve bırakalım diye teklifte bulununca da kabul etmedim. Daha sonra çamlık alana gittik ve otomobilden Abdurrahim ile birlikte indik. Bana ‘Eşinle ilişkim var. Ondan boşan’ diyerek tehdit etti. Şok olmuştum. Böyle bir şey olmayacağını söyledim ve aracın sağ ön koltuğuna ben bindim, Abdurrahim de arkaya bindi. Araçta da ‘Hatta senden olduğunu düşündüğün çocuk benden’ dedi. Bu sırada silahını çıkararak kardeşimin başına dayadı. Ben de can havliyle silahımı çıkarıp ateş ettim. Sonra araçtan çıkarıp çalılıkların oraya bıraktım. Kesinlikle yakmadım” dedi.
Hilmi Özkol de Abdurrahim ile ağabeyinin araçtan inerek hararetli bir şekilde konuştuklarını söyleyerek, “Abdurrahim ağabeyime ‘O çocuk senden değil benden’ dedi. Daha sonra Abdurrahim bana silahı doğrultarak ‘Aracı durdur aşağı in’ dedi. Ben de aracı durdurdum kapıyı açtım ancak inmedim. O sırada ağabeyim Abdurrahim’e ateş etti. Ağabeyime ne yaptın diyerek kızdım. Ağabeyim Abdurrahim’i araçtan indirip kenara bıraktı" diye konuştu.
Tutuksuz sanık Ahmet Arslan ise olayla ilgisi olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, Ahmet Arslan’ın delil yetersizliğinden beraatına karar verirken, Özkol kardeşleri kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.