Şırnak’ın Cizre ilçesinde, bakım ve onarımı yeni yapılan polis panzerinin test sürüşü sırasında meydana gelen kazada, bir kişi öldü, bir polis memuru yaralandı.
Olay, Cizre Emniyet Müdürlüğü üs bölgesinde meydana geldi. Panzerin bakım ve onarımını yapan teknisyen Sedat Güzel, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Yener Y. ile birlikte panzerle test sürüşüne çıktı. Test sürüşü sırasında panzerin frenlerinin boşalması sonucu Yener Y. yönetimindeki panzer devrildi. Panzerde bulunan teknisyen Sedat Güzel (47) öldü, polis Yener Y. (32) yaralandı. Yaralı polis ambulansla Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Teknisyenin cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
Kazanın ardından Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, İlçe Jandarma Komutanı Savaş Çağlayan ve Emniyet Müdürü Ayhan Altok hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Kazada ölen bakım onarım teknisyeni Sedat Güzel’in Türk bayrağına sarılı cenazesini İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Altok, çevik kuvvet polisleri ile birlikte hastane morgundan çıkarıp cenaze aracına taşıdı.
Güzel’in cenazesi Şırnak İl Emniyet Müdürlüğüne ait cenaze aracı ile Diyarbakır’a gönderildi.