Adana’da evlenmek istemeyen kızının nişanlısı tarafından öldürülen kadının cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak toprağa verildi.
Olay, dün Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi 554 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, C.K. (17) evlerinin bitişiğinde oturan dayısının kızı Z.K. (16) ile yaklaşık bir yıl önce nişanlandı. Z.K., ailesi ile birlikte nişanlısı C.K.’nin evine geldi. Burada Z.K., C.K. ile evlenmek istemediğini söyledi. Bu duruma sinirlenen C.K., “Z.K.’yi birileriyle telefonla konuşurken yakaladım. Beni başkalarıyla birlikte aldatıyor” dedi. C.K.’nin söyledikleri üzerine iki aile arasında tartışma çıktı. Evin dışına taşan tartışma kavgaya dönüşünce C.K., odadan aldığı pompalı tüfek ile evin damına çıktı ve rastgele ateş etti.
Pompalıdan çıkan saçmalar nişanlısının annesi Güneş K.’ye (38) isabet etti. Güneş K., kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, C.K. ise olayda kullandığı pompalı tüfek ile birlikte gözaltına alındı.
Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Güneş K.’nin cenazesi, burada yapılan otopsinin ardından Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Bu arada, olaydan sonra Çocuk Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan C.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.