İnegöl’de geçtiğimiz yıl iki farklı ormanlık alanda biri yakılarak, diğeri başından vurularak öldürülmüş halde bulunan iki kişinin cinayet zanlıları yeniden Hakim karşısına çıktı. İddia makamı savcısı, üç sanık hakkında ağırlaştırmış müebbet hapis cezası isterken, sanıkların kriminal raporlarını da açıkladı.
Cinayetlerin sanıkları İlker A., Kadir G. ve Ali M.’nin yargılanmalarına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Sanık İlker A., Avukatının mazereti nedeniyle duruşmaya katılmaması üzerine savunma yapmadı. Sanık Ali M. ise, “Adalet sizsiniz, karar verirsiniz” dedi.
Sanık Kadir G.’de savunmasında, “Doğruları konuştuğuma eminim. Yalansız bir şekilde olayları anlattığıma inanıyorum. Ben, arkadaşımın ne kafasına sıktım, ne de zarar verdim. Arkadaşımı niye öldüreyim. O kadar cahil miyim?” dedi.
"HADİ DAYI GEÇ OLDU, TETİĞE BAS"
Öldürülen Ferhat Y.’nin cep telefonuyla alakalı mahkemenin sorusuna da yanıt veren Kadir G., “Tüfeği alıp tetiğe bastım fakat patlamadı. Sonra İlker A. tüfekle uğraşırken, Ali M. ‘Hadi dayı geç oldu, tetiğe bas da gidelim’ şeklinde konuştu” dedi. Duruşmada sanıkların idrar raporu sonuçlarını da açıkladı. İlker A. ve Kadir G.’nin idrarlarında uyuşturucu bulgusuna rastlandığı, Ali M.’nin ise ilaç bulgusuna rastlandığını bildirdi. İddia makamı, sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemini yineledi.
ÖLDÜRDÜKLERİ ADAMIN UYUŞTURUCULARINI KULLANMIŞLAR
İddia makamının açıklaması üzerinde söz alan İlker A., “Maktul Sabri Öztürk’ün bize verdiği uyuşturucuları kullandık” dedi. Kadir G. ise, “Uyuşturucu kullanmaktan bir türlü kurtulamadım” dedi.
Mahkeme 28 Mayıs 2015 tarihine ertelendi.